Sommarlov i Haninge

Barn som plaskar i vatten. Foto: Hans Berggren

Snart är det sommarlov för Haninges barn och unga. I år blir sommaren lite annorlunda på grund av coronaviruset. Det kommer ändå finnas fina badstränder, platser, kollon, läger och aktiviteter att upptäcka. Här kommer vi fylla på med tips och aktiviteter som vi tror du kommer att gilla.

Sommarlov med hänsyn till coronaviruset

Haninge kommun vill att alla barn och unga ska ha möjlighet till roliga och meningsfulla aktiviteter i sommar

På grund av coronapandemin kommer självklart både kommunen och föreningslivet att anordna aktiviteter som följer myndigheternas riktlinjer och rekommendationer. Därför kan du behöva föranmäla dig till vissa arrangemang, och det är så klart viktigt att alla deltagare följer instruktioner från ledare och arrangörer.

Tillsammans kan vi minska smittspridningen!

Foto: Ruben Wätte

Vildkonst

Konstkollo med Ruben Wätte (aktuell konstnär i utställningen Kattguld).

11-13 augusti
Jordbro, Höglundaparken
Barn 10-15 år

Under tre dagar utgår vi från kullen i Höglundaparken i Jordbro, men därifrån kommer vi att röra oss till olika platser och genomföra flera olika konstnärliga försök. Följ med så skapar vi något stort och vilt och olydigt tillsammans! Max 10 platser.

Det finns fortfarande ett fåtal platser kvar. Kontakta konstpedagod Ylva Trapp på telefonnummer 08-606 93 45 om du är intresserad.

Tyck och tryck – konstverkstan flyttar ut

17-18 augusti kl 12.00-16.00
För alla barn, max tio deltagare samtidigt, drop-in
På Poseidons torg, utanför Haninge kulturhus, Handen

Kom förbi och prova att trycka med solen, spraya med schabloner och skapa med kopiator! Vi utgår från det vi hittar i vår närmiljö och inspireras av konsthallens utställning Kattguld.

Sommarlovskalender

ons 12 aug

tor 13 aug

Stora teaterlägret