Regnbågsveckan i Haninge

23–27 april firar vi Regnbågsvecka i Haninge kommun. Vi vill fira alla människors rätt att definiera sig själva och sina liv, vilka de vill vara och vilka de vill älska. Välkommen!

Under Regnbågsveckan kommer Haninges bibliotek och kulturhus blir HBTQ-certifierade av RFSL med högtidliga ceremonier på våra bibliotek och kulturhus.

Fredag 26 april kl 12.15 certifieras Haninges bibliotek och Haninge kulturhus. 


Lunchkonsert med Nino Ramsby

C:\Users\Krnyaa02.HANINGE\Desktop\Bilder webb mars-april\Nino-Ramsby-pressbild-2018.gif

Den 26 april kl. 12.30–13.30 kan du ta del av av Nino Ramsbys lunchkonsert i Haninge kulturhus. Multiinstrumentalisten, låtskrivaren och sångaren Nino Ramsby har kryssat mellan och tvärsöver genrerna och bjuder nu in till en konsert i minimalistiskt format - ensam med röst och gitarr.

Läs mer om Nino Ramsby i samarbete med Stallet


Kultur mitt i veckan – Bland drakar och dragqueens

Robert Fux.JPG

Regissören och författaren Petter Wallenberg har skapat Bland drakar och dragqueens med däribland dragartister Carnita Molida och Henrik Johansson som gestaltar ett urval sagor för barn. Föreställningen bjuder på glitter, könsöverskridande förvandling med utklädningslådor och normkreativ barnlitteratur.

Bland drakar och dragqueens 26 april kl 9.30 i Haninge kulturhus

Bland drakar och dragqueens 24 april kl 9.30 i Biblioteket i Brandbergen

Bland drakar och dragqueens 25 april kl 9.30 i Västerhaninge

Bland drakar och dragqueens 23 april kl 9.30 i biblioteket i Jordbro


 

hannastenman_gif.gifVisning av Den queera linjen

Utställning med Amy Worrall, Edith Hammar, Hanna Stenman & Kolbeinn Karlsson. Utställningens fyra olika konstnärer arbetar alla med teckning. I deras verk finns också ett gemensamt intresse för lekfulla queera berättelser och kroppen. Detta tar sig uttryck i olika material som animation, keramik och  tuschteckningar.

Läs mer om utställningen Den queera linjen


Föreläsning om transpersoners livsvillkor

Den 23 april kl 13.00– 14.00 i auditoriet i Haninge kulturhus kan du höra Ulrika Westerlund som var särskild utredare för den statliga utredningen "Transpersoner i Sverige. Förslag för stärkt ställning och bättre levnadsvillkor" (SOU 2017:92). Tidigare har hon bland annat varit ordförande för RFSL och chefredaktör för den feministiska tidskriften Bang. 

Läs mer om föreläsningen med Ulrika Westerlund


Haninge filmstudio visar "En armé av älskande"

Den 23 april kl 18.00–21.30 visar Haninge filmstudio "En armé av älskande". En dokumentär av Ingrid Ryberg om homorörelsen innan AIDS och en betraktelse över en bortglömd aktivistisk era. 

Läs mer om filmvisningen


Föreläsning om queerhet i Harry Potters magiska värld! 

Den 25 april kl 14.30–15.30 på Brandbergens bibliotek föreläser Robin Serrander om Harry Potter. Är Harry Potter bisexuell eller är alla på Hogwarts straight? Vad spelar det för roll? Robin (från YouTube kanalen The Mischief Managers) pratar om queerhet i Harry Potters magiska värld! 

Läs mer om Robin Serranders Harry Potter-föresläsning


Bokmärkestävling och tipspromenad på Biblioteket i Brandbergen

Kan du din HBTQ-historia? Under hela veckan kommer det finnas en tipspromenad som både stora och små är välkomna att vara med i. Vinnaren får ett regnbågspris.

Gör ett regnbågsbokmärke! Det vinnande bokmärket trycks upp och delas ut till besökare under året som kommer. För alla åldrar. Mall hämtas på biblioteket i Brandbergen.


Se den svenska filmen ”Pojkarna”

Den 27 april kl. 16.00–18.00 i Jordbro kultur- och föreningshus visas den svenska filmen ”Pojkarna” som bygger på en ungdomsroman av Jessica Schiefauer. 

Läs mer om filmvisningen i Jordbro

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 15 april 2019