Höstlov i Haninge

På höstlovet i Haninge finns det många aktiviteter och evenemang för barn och unga. Här har vi samlat tips om platser att besöka och aktiviteter att testa.

Höstlov med hänsyn till coronaviruset

Haninge kommun vill att alla barn och unga ska ha möjlighet till roliga och meningsfulla aktiviteter i höst.

På grund av coronapandemin kommer självklart både kommunen och föreningslivet att anordna aktiviteter som följer myndigheternas riktlinjer och rekommendationer. Därför kan du behöva föranmäla dig till vissa arrangemang, och det är så klart viktigt att alla deltagare följer instruktioner från ledare och arrangörer.

Tillsammans kan vi minska smittspridningen!

Öppen verkstad höstlov

26, 27, 28 oktober kl 10.00-14.00

Öppen verkstad med drop-in för barn från 7 år. Gratis! Tillsammans med Kulturskolan i Haninge.

Tema: Vem vill du vara? Kom till verkstan och skapa en förklädnad! Vi arbetar med masker, mantlar, hattar och flor. Textilt måleri och plakattillverkning.

Verkstad varje lördag kl 12.00-16.00

Nystart 24 oktober till 12 december

Öppen verkstad med drop-in för barn från 4 år tillsammans med en vuxen. Gratis!

Spökhistorier

26 oktober kl 15:00.

Spökhistorier för barn mellan 8-11 år. Begränsat antal platser.

Plats: Biblioteket i Handen..

Skräckskrivarverkstad

29 oktober kl 13:00-15:30

Skräckskrivarverkstad. För barn mellan 11-14 år.

Plats: Biblioteket i Handen.

Föranmälan senast 27/10 på tfn 08-606 85 98

Samtliga aktiviteter är gratis.

Illutrsation av en pumpa som läser en bok.Foto: Illustration

Höstlovsguidning för hela familjen på Jordbrogravfältet!

Jordbrogravfältet är ett av Sveriges största och mest gåtfulla gravfält från järnåldern. På höstlovet kan du följa med arkeologen Andreas Forsgren på en guidad tur. Kom med och upptäck spåren efter de som levde och dog här för tusentals år sedan.

Turen passar för stora och små (men det är tyvärr svårt att ta sig fram med barnvagn vissa sträckor på gravfältet).

Onsdag 28 oktober kl 13:00-13:45

Samling vid korsningen Södra Jordbrovägen – Gullringsvägen.

Ingen föranmälan behövs och det är gratis att delta. Välkommen!

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 19 oktober 2020