Haningedagen och Haninge gatufest!

Den 14 september 2019 firade vi det goda livet i Haninge med Haningedagen och Haninge gatufest på Poseidons torg och Eskilsparken. Med Panetoz och Nzingaboy, Tobbe Trollkarl, prova på-aktiviteter, foodtrucks, utställare och mycket mer! Tack alla ni som kom!

Lördagen den 14 september gick Haningedagen och Haninge gatufest av stapeln i centrala Handen. Tusentals Haningebor fick uppleva en heldag med musik, lek och mat.

Tack till alla fantastiska utställare!

På plats fanns ett hundratal utställare från Haninges näringsliv, föreningsliv och kommunala verksamheter. Tack till alla er utställare som gjorde Haningedagen och Haninge 2019 gatufest så lyckad!

Haninge kommun blev Barnrättskommun

På stora scenen tog kommunstyrelsens ordförande Meeri Wasberg (S) och Jens Davidsson (KD)ordförande för Haninge kommuns Barnrättgrupp emot certifikatet Barnrättskommun från UNICEF.

Panetoz höll bejublad hemmakonsert

Haningedagen och Haninge gatufest avslutades med en konsert på hemmaplan av Haninge-gruppen Panetoz.

Barnområde i Eskilsparken

I Eskilsparken bjöds det på ett fullspäckat program på Lilla scenen med allt från Tobbe trollkarl till allsång och Vattenmannen och Speed. Dessutom fanns det massor med barnvänliga aktiviteter som waterballs, klättervägg, fotbollsdart, käpphästkapplöpning och lek.

2020 – Vi ställer om #Vi är Haninge

Våren 2020 har varit annorlunda på många sätt. Den pågående coronapandemin har fått och har fortsatt stor påverkan på många olika samhällsfunktioner. En av konsekvenserna är coronapandemin är att det inte blir någon Haningedagen – Haninge gatufest som vanligt i år. Vi ställer dock inte in – utan vi ställer om. Haningedagen ersätts i år av ett nytt koncept #Vi är Haninge.

Det nya konceptet gör att vi kan sprida ut arrangemanget under många olika tillfällen under sensommaren och hösten för att undvika att skapa folksamlingar. Och eftersom det inte blir en samlad dag kommer vi inte heller att bereda plats för några utställare i år.

Vad innebär då det nya konceptet?

Jo, Haninge kommun skapar en coronanpassad popup-kultur! Det innebär att kulturinslag kommer att dyka upp oannonserat på olika platser i Haninge. Där kommer vi att tillsammans med en mängd olika artister skapa musik, dans, poesi, konst med mera för dem som befinner sig på just den platsen. Vi kommer inte att berätta var och när arrangemangen sker, så nu gäller det för dig att hålla utkik i din närmiljö. När som helst kan det komma en artist eller poet på besök som tillgängliggör sin konst-art nära dig.

Hela konceptet går under namnet #Viärhaninge. Hoppas att du kommer att ta del av vårt härliga program! Du kan läsa mer på #Vi är Haninge

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 23 juni 2020