Haninge Idrottsgala

Haninges idrottsgala

Fredag 26 januari 2018 slogs portarna upp för den årliga idrottsgalan i Haninge kulturhus. En galakväll som var full av glans, spännande möten och underhållning. Under kvällen delades det ut tio prestigefulla priser till några av våra främsta idrottare och ledare i Haninge. Här kan du se vem som tog hem priserna.

Sarah Sjöström-pris (Årets unga idrottare)


Foto Mbo Momo

Emelie Fast - Södertörns Simsällskap

Endast 13 år gammal har Emelie klivit in i svensk seniorelit med flera medaljer på senior-SM. Under SM-tävlingarna i november gjorde hon också en fantastisk kvaltid till EM-i kortbana för seniorer. Emelie Fast är en simmare vi kommer att få se mycket av i framtiden.


Årets förening


Foto Mbo Momo

Haninge Cheer Elite

Haninge Cheer Elite är en förening som ger alla chansen att prova cheerleading.  Föreningen har stjärnor med funktionsnedsättningar, små stormchasers och flera träning- och tävlingslag i åldrarna 8-20 år. Haninge Cheere Elite är en förening som står för kamratskap. Föreningen är noga med att möjliggöra cheerleading för alla, exempelvis både via en stiftelse där man som förälder kan få ekonomiskt stöd för utgifter och med den nya gruppen för personer med funktionsnedsättningar. De jobbar hårt för att ha ett stort engagemang hos tränare, aktiva och föräldrar. Haninge Cheere Elite är en varm förening med stark gemenskap.


Årets manliga idrottare


Foto Mbo Momo

Fredrik Claesson - Ottawa senators, Haninge hockey

Fredrik fyllde 25 år den 24 november och hans mål var att få spela en NHL match innan sin 25 års dag. Det har han uppfyllt och tar plats i Ottawas backuppsättning. Fredrik är en ödmjuk och glad kille som alltid bidrar med ett gott skratt och har en positiv inställning till det han gör. Han har stor passion och kämparglädje i sin dagliga ishockeyträning. Fredrik har en förmåga att aldrig ge upp och hans kämpainsatser har gett höga resultat.


Årets kvinnliga idrottare


Foto Mbo Momo

Sarah Sjöström - Södertörns Simsällskap

Sarah blev 2017 utsedd till Europas bästa kvinnliga idrottare och var första svensk att någonsin få detta pris. Hon tog flera guld på VM, slog världsrekord och blev totalvinnare av världscupen. Sarah är även kandidat till Jerringpriset och tog sitt andra bragdguld för alla framgångar 2017. Det finns inte ord för vilken världssimmare Sarah är och hon är en riktig ambassadör för Haninge.


Årets idrottare med funktionsnedsättning


Foto Mbo Momo

Laget Daniel Sjöblom, Johanna Sjöstrand, Bernabe Orelana, Johan Hörnfeldt, Christian Johansson, Daniel Anglén
IK Södra judo

Det här är en grupp som låtit tala om sig både inom och utanför judomattorna! Sex judokas tillhörande Special needs graderades för första gången i historien samtidigt till svart bälte. Gänget deltog i en stor turnering i Grekland i somras och bara närvaron av den svenska gruppen var oerhört inspirerande för andra ledare och deltagare. Här visade svenskarna att judo verkligen är för alla och att man kan nå långt både internationellt och mänskligt genom sin idrott.


Årets unga idrottsledare


Foto Mbo Momo

Linnea Pärhagen, Haninge Cheer Elite

Linnea spenderar största delen av sin fritid med att själv träna och vara tränare åt yngre idrottare. Hon hjälper dem att nå sina mål och hon gör det helhjärtat. Linnea brinner för att se sitt lag göra framsteg, oavsett vinst eller förlust så ser man glädjen i hennes ögon. Hon är seriös med sitt ledaruppdrag och hon försöker hela tiden att motivera sina idrottare. Linnea är oerhört uppskattad av sitt lag.


Årets eldsjäl


Foto Mbo Momo

Mujgan Winther - KFUM Haga Haninge basket

Mujgan är den eldsjäl som alla skulle vilja ha i sin förening. Hon är alltid på plats när det behövs, oavsett om det handlar om att ta hand om ett träningspass, vara matchfunktionär, laga mat, plåstra om eller vad det än är som behöver styras upp. Mujgan tar dessutom hand om de som för stunden har det svårt och kanske behöver någon att prata med. Dessutom är hon alltid full av sprudlande idéer och det mesta sker i ett högt tempo som få kan hänga med i. Mujgan bryr sig inte bara inom sin förening hon ställer även upp om distriktet behöver hjälp.


Årets idrottsledare

I år har juryn valt att dela på priset mellan två av de nominerade.


Foto Mbo Momo

Efkan Atci, IFK Haninge

Efkan är en person som genom sin tid, vilja och engagemang bidrar otroligt mycket till den yngre generationens utveckling både i sin idrott och privat. Efkan är en person som ständigt försöker få folk i sin omgivning att känna sig sedda och bli uppskattade för att de själva ska kunna uppskatta det de gör. Efkan värderar egenskaper som humor, ärlighet och rakhet. Hans driv baseras på att han alltid själv strävar framåt samtidigt som han utvecklas och utvecklar sin omgivning. Om Efkan är bestämd och övertygad om en idé så finns det sällan några hinder som stoppar hans driv.


Foto Mbo Momo

Vido Ratkovic, Haninge Boxningsklubb

Vido har varit aktiv i Haninge Boxningsklubb i snart 30 år. Med oförtruten energi har Vido arbetat med såväl motionsidrottare som proffsboxare, dock alltid med ett särskilt gott öga för barn- och ungdomsverksamheten. Vido finns alltid där för alla barn och ungdomar. Genom sina värderingar och sitt engagemang är Vido en förebild för många och han ger avtryck. Med idrotten som verktyg har Vido haft en betydande roll vad gäller integration och samhällsansvar, framför allt i Brandbergen.


Sport Campus Swedens främsta idrottare


Foto Mbo Momo

Daniella Nero, simhopp

Samtidigt som Daniella studerar till läkare på Karolinska Institutet så har hon under året lyckats med att ta 2 silver på Nordiska mästerskapen, samt guld i parhoppning. Daniella tävlar idag för Jönköpings SS.


Fredrika Bremers främsta idrottselev


Foto Mbo Momo

Lisa Carlsson – innebandy

Lisa har under sin studietid på Fredrika Bremergymnasiet hunnit göra sitt andra år i damernas högsta serie Superligan. Debutåret i Svenska Superligan Dam (SSL) i Tyresö Trollbäcken var hon dessutom lagkapten vilket säger en hel del om hennes karaktär och proffsiga inställning till sin idrott. Som person är Lisa målinriktad, ödmjuk och en god lagkamrat. Lisa har utöver sitt spel i högsta serien nyligen blivit uttagen i Svenska U-19 landslaget som tog guld i European Floorball Tournament (EFT). Nu värvad till topplaget Täby i SSL: Lisa är en av de stora talangerna i svensk innebandy idag.

Kontakt för den här sidan: kulturfritid@haninge.se

Senast uppdaterad: 9 maj 2018