Hamnverksamhet vid Dalarö

Foto: Eva Simonson

Dalarö hamn sköts av kommunen. Det är en levande hamn, då en stor del av Haninges skärgårdsbefolkning har kontakt med fastlandet via denna hamn. Dalarö är också ett populärt turistmål för fritidsbåtar.

Gästplatser vid Dalarö

Där finns cirka 20 gästhamnsplatser. Avgift betalar du till hamnkontoret, som ligger väster om macken. I gästhamnen finns dusch med myntautomat. Du duschar för 10 kronor i varmvatten under 5 minuter. Det finns även WC som är öppna vardagar kl 7.15–21 och söndag kl 09–21.00.

I gästhamnen finns nattöppen WC för våra besökare som är öppen kl 21–07.15. Den finns i samma byggnad som bensinstationen. Ingång finns i grön dörr från gatan med kodlås. Information om kodlås fås av personalen i bensinstationen.

Vatten, el och vakuumtömning av latrintank finns vid hamnkontoret där även soprummet är beläget.

Hamnsavgift för gästande båtar

Gästhamnsavgift är 160 kronor per natt. För båtar med längd över 12 meter är det dubbel gästhamnsavgift (320 kronor). Behöver du begagna dig av gästhamnen en kortare tid för ärenden tar vi inte ut någon avgift.

Avgiftsfriheten gäller mellan kl. 08–18 och som mest 4 timmar.

Båtplatser vid Fiskehamnen

Vid Fiskehamnen finns 78 bryggplatser för yrkes- och fritidsbåtar. Vid Vadviken finns 12 bryggplatser och ett 20-tal landplatser för fritidsbåtar I Dalarö finns 22 landplatser för fritidsbåtar och i Dalarö kanal finns 5 båtplatser för fritidsbåtar.

Kontakt för den här sidan: haningekommun@haninge.se

Senast uppdaterad: 18 oktober 2019