Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Jugend och nationalromantiken

En vandring med fördjupning i en kort men speciell period i Stockholms bebyggelsehistoria, från slutet av 1800-talet och in i 1920-talet.I slutet av 1800-talet influeras den klassicistiska arkitekturen och rutnätsstaden av nya formspråk från kontinenten: jugend med sin växtornamentik och nationalromantiken med sin tillbakablick på traditionella material och hantverk. Under vandringen upptäcker vi byggnader med olika stilvariationer och detaljer. Vi ser hur stadsbyggnadsidealen kraftigt förändras och funderar över periodens bakomliggande ideologier. Några platser vi stannar på är Drottninggatan, Eriksberg och Lärkstaden

Tid: 17,30

Dag: torsdag

Datum: 25 april

Plats: Norrmalm, sträcka 2,4 km

Pris: 100 kr per person

Deltagare: Medlem + 1 person, max 30 personer

Sista anmälningsdag 8/4

Anmälan till PIK:s blandade aktiviteter

Korrekt ifyllt
Korrekt ifyllt
Korrekt ifyllt
Korrekt ifyllt
Korrekt ifyllt
Anställd eller pensionär*
Korrekt ifyllt
Korrekt ifyllt
Godkänna uppgifter
Korrekt ifyllt

* Fältet är obligatoriskt.

Så behandlar vi dina personuppgifter

Det är Personalföreningen i Haninge kommun som samlar in de uppgifter ni skickar in med detta formulär. Vi sparar uppgifterna i syfte att kunna kontakta er. Vi behandlar uppgifterna med stöd av att du samtycker. Kommunen säkerställer att dina personuppgifter hanteras enligt gällande lagstiftning.

Senast uppdaterad: 10 januari 2024