Utvecklingsforum

Utvecklingsforum

Mål och inriktning

Utvecklingsforum erbjuder öppen och kravlös social samvaro med möjlighet till strukturerad sysselsättning. Vi arbetar för mångfald, stimulans, trygghet och gemenskap.

Lokal, omgivning

Vi finns i centrala Handen med närhet till restauranger och busstation. Vår lokal är stor, ljus och anpassad utifrån att erbjuda sociala aktiviteter.

Mat och måltider

Vi värmer våra medhavda matlådor i vårt och gemensamma kök i mikrovågsugnar.

Personalens kompetens

Verksamhetens stödassistenter har utbildning och erfarenhet av att handleda personer till självständigt arbete och social träning utifrån ett pedagogiskt arbetssätt.

Stödassistenterna har därutöver mångårig erfarenhet av att arbeta inom LSS.

Inflytande

Personalens förhållningssätt innebär att möta personen utifrån dennes unika förutsättningar och önskemål. Verksamheten utformas efter önskemål från brukarna.

Alla personer är delaktiga i sina genomförandeplaner. Vi har schemalagda brukarmöten en gång i månaden.

Aktiviteter

Utvecklingsforum är en verksamhet som bygger på förutsättningar, motivation, intressen och gemenskap. Vi har en redaktion som arbetar med webbtidningen DV Blogazine. Blogazinen är en blandning av blogg och magasin. Alla på redaktionen bidrar med idéer och tillsammans bestämmer man innehållet. Inga förkunskaper inom krävs, vi lär oss tillsammans.

Till DV Blogazine

Övrigt

Vi erbjuder möjlighet att bada på Torvalla för den som vill samt träning på Friskis och Svettis där instruktörerna är utbildade och har lång erfarenhet av att leda personer med olika funktionsnedsättningar.

Bokbussen kommer till oss en gång i månaden.

Kontakt för den här sidan: socialforvaltningen@haninge.se

Senast uppdaterad: 14 januari 2020