Ramsdalens utegrupp

Ramsdalens utegrupp

Mål och inriktning

Ramsdalens utegrupp är en liten verksamhet som arbetar utifrån struktur och kontinuitet. Vi lägger stort fokus på delaktighet, gemenskap, glädje och trygghet. Verksamheten vänder sig till brukare som tycker om att vara ute i naturen. 

Lokal, omgivning

Vi äter och planerar våra dagar i ett charmigt torp från 1800-talet. Torpet ligger i en vacker miljö med utsikt över skog samt Svart- och Ramsjön. Vi har promenadavstånd till Tyresta Nationalpark.

Mat och måltider

Vi värmer våra medhavda matlådor direkt i mikrovågsugnen. 

Personalens kompetens

Här arbetar engagerade stödassistenter med mångårig erfarenhet av att arbeta inom LSS. Stödassistenterna har även utbildning i Alternativa och Kompletterande Kommunikationsformer (AKK). 

Inflytande

Alla brukare är delaktiga i sin genomförandeplan.
Vi lägger stor vikt vid att ha tydliga dagsrutiner och att ge personligt utformat stöd.

Aktiviteter

Tre dagar i veckan har vi vår sysselsättning i Ramsdalen. På förmiddagen promenerar vi och på eftermiddagen arbetar vi med naturvård.

Två dagar i veckan arbetar vi i Tyresta nationalpark http://www.tyresta.se./

Vårt arbete är ett fysiskt arbete i friska luften bland djur, växter och ljud.

Sysselsättning: Såga och fälla träd, Röja sly, Promenera, Måla, Kratta, Skotta snö.

Övrigt

Stödassistenterna hämtar och lämnar brukarna till och från sysselsättningen med bil som är utrustad utifrån att erbjuda en säker och trygg transport.

Vi erbjuder möjlighet att bada på Torvalla för den som vill samt träning på Friskis och Svettis där instruktörerna är utbildade och har lång erfarenhet av att leda personer med olika funktionsnedsättningar.

Kontakt för den här sidan: socialforvaltningen@haninge.se

Senast uppdaterad: 31 oktober 2017