Maxi-gruppen

Maxi-gruppen

Mål och inriktning

På ICA Maxi är vi en del av ICAs gemenskap. Här är vi en i gänget. Det är ett högt tempo och en rolig och givande sysselsättning. Då arbetsuppgifterna ska utföras samma dag krävs hög närvaro.

Maxi-gruppens syfte är att integrera brukarna i det vardagliga arbetslivet. Detta gör vi genom att genom att erbjuda en trivsam, trygg och utvecklande miljö.

Lokal, omgivning

Vi arbetar på en stormarknad i Handen. På stormarknaden är det liv, fläkt och rörelse och vi som har vår sysselsättning här möter dagligen glada kunder som uppskattar vårt arbete.

Mat och måltider

Vi inleder vår dag med att äta frukost från stormarknadens frukostbuffé. På ICA Maxi finns en stor lunchmatsal som vi värmer våra medhavda matlådor i mikrovågsugnar. I matsalen kan man äta i grupp eller i enskilt. I huset finns dessutom McDonald’s och Starbucks. Man kan även köpa mat på stormarknaden.

Personalens kompetens

Våra stödassistenter har mångårig erfarenhet av att arbeta inom LSS utifrån olika arbetssätt och professioner. Stödassistenterna är utbildad i ICA:s webbutbildningar samt i Alternativa och Kompletterande Kommunikationsformer (AKK).

Inflytande

Varje morgon planerar vi tillsammans med Maxis personal dagens arbetsuppgifter. Vi har brukarmöten var tredje vecka. Alla brukare är delaktiga i sina genomförandeplaner.

Aktiviteter

Ge service, plocka upp varor på hyllorna, fronta, källsortera, tvätta kundkorgar, plocka undan och diska efter personalfrukosten.

Varannan fredag har vi social träning, som ska vara kul och utvecklande.

Övrigt

Vi lånar skor och kläder av ICA Maxi.

Vi erbjuder möjlighet att bada på Torvalla för den som vill samt träning på Friskis och Svettis där instruktörerna är utbildade och har lång erfarenhet av att leda personer med olika funktionsnedsättningar.

Kontakt för den här sidan: socialforvaltningen@haninge.se

Senast uppdaterad: 14 januari 2020