Konstverkstan

Konstverkstan

Mål och inriktning

På Konstverkstan strävar vi efter att alla ska känna sig välkomna och känna trivsel och arbetsglädje. Vi lägger stor vikt vid att ha tydliga dagsrutiner och att ge personligt utformat stöd.

Lokal, omgivning

Vi finns i centrala Handen med närhet av bussar och den härliga Eskilsparken. Vi arbetar i stora ljusa lokaler där alla får sin egen arbetsplats.

Mat och måltider

Vi har ett stort gemensamt kök där vi värmer våra matlådor i mikrovågsugnar.

Personalens kompetens

Här arbetar personal med mångårig kompetens inom LSS. Personalen har även andra kompletterande utbildningar så som Alternativa och kompletterande kommunikationsformer (AKK), Delaktighetsmodellen (DMO). Gedigen erfarenhet av hantverk.

Inflytande

Vi lägger stor vikt vid att ha tydliga dagsrutiner och att kunna påverka sin arbetsdag genom individuella arbetsuppgifter. Vi har schemalagda brukarmöten en gång i månaden. Alla brukare är delaktiga i sin genomförandeplan.

Aktiviteter

På Konstverkstan tillverkar vi olika slags slöjdarbeten med inriktning på målning och sömnad. Promenad går vi på några gånger i veckan. Bokbussen kommer till oss en gång i månaden.

Övrigt

Varje Torsdag finns det möjlighet att träna på Friskis och Svettis. Instruktörerna är utbilade av Friskis och Svettis samt har lång erfarenhet av att leda personer med olika funktionsnedsättningar. Vi erbjuder även att bada på Torvalla.

Kontakt för den här sidan: socialforvaltningen@haninge.se

Senast uppdaterad: 14 januari 2020