Jordbro servicegrupp

Jordbro servicegrupp

Mål och inriktning

Arbetar efter individanpassat schema och rutiner, utifrån uppdraget av LSS-handläggaren. Verksamheten riktar sig främst till dig, som gillar att ha din sysselsättning utomhus. 

Lokal, omgivning 

Vi har en lokal i Jordbro Kultur-Föreningshus, som ligger mitt i Jordbro Centrum. Närhet till bra kommunikationer, natur, affärer, restauranger, i samma byggnad finns även ett miljöbibliotek. I närheten finns också ett fint utomhusbad.

Mat och måltider 

Tillgång till micro och lunchrum finns. I byggnaden finns ett cafe, samt lunchrestauranger i närheten.

Personalens kompetens 

Personalen är utbildade stödassistenter, med flera års erfarenhet. Kunskap finns även gällande trädgård och hantverk.

Inflytande 

Dagliga morgonmöten, även individuella månads/veckomöten utifrån brukarens önskemål. Planeringsdagar där brukaren är delaktig, och har inflytande i sysselsättningens innehåll. 

Aktiviteter 

Vi har uppdrag från Kultur & Fritidsförvaltningen samt parkförvaltningen. Arbeten som vi utför är: plockar skräp i närområdet, tömmer papperskorgar, reklamutdelning för olika föreningar, sköter odlingar av blommor och grönsaker. Vintertid skottar vi snö och sandar. På innergården finns en bikupa som vi följer och ser hur bina arbetar och producerar honung. 

Vi tar hand om personalköket, internposten, städar vår lokal, hjälper till att ta  hand om husets och bibliotekets miljösopor. Samarbete har vi även med Miljöverkstan, som också har verksamhet i huset. Torsdag eftermiddagar erbjuds friskvård på Torvalla simhall om man vill. 

Övrigt 

Möjlighet att närvara på friskvårdsaktivitet 1gg/vecka. För tillfället erbjuds Friskis& Svettis eller bad på Torvalla simhall. Vi har även en Tisdagskör, då vi sjunger i kyrkan som ligger mittemot oss. Vi avslutar varje termin med en avslutnings soaré, då vi bjuder in publik.

Kontakt för den här sidan: socialforvaltningen@haninge.se

Senast uppdaterad: 8 april 2019