Jordbro servicegrupp

Jordbro servicegrupp

Mål och inriktning

Arbetar efter individanpassat schema och rutiner, utifrån uppdraget av LSS-handläggaren. Verksamheten riktar sig främst till dig, som gillar att ha din sysselsättning utomhus. 

Lokal, omgivning 

Vi har en lokal i Jordbro Kultur-Föreningshus, som ligger mitt i Jordbro Centrum. Närhet till bra kommunikationer, natur, affärer, restauranger, i samma byggnad finns även ett miljöbibliotek. I närheten finns också ett fint utomhusbad.

Mat och måltider 

Tillgång till micro och lunchrum finns. Dessutom finns lunchrestauranger i närheten.

Personalens kompetens 

Personalen är utbildade stödassistenter, med flera års erfarenhet. Kunskap finns även gällande trädgård och hantverk.

Inflytande 

Dagliga morgonmöten, även individuella månads/veckomöten utifrån brukarens önskemål. Planeringsdagar där brukaren är delaktig, och har inflytande i sysselsättningens innehåll. 

Aktiviteter 

Vi plockar skräp i närområdet, tömmer papperskorgar, delar ut reklam för olika föreningar. Vintertid skottar vi snö och sandar.

Vi tar hand om personalköket, internposten, städar vår lokal, hjälper till att ta  hand om husets och bibliotekets miljösopor.

Övrigt 

Möjlighet att närvara på friskvårdsaktivitet en gång i veckan. För tillfället erbjuds Friskis & Svettis eller bad på Torvalla simhall.

Vi har även en tisdagskör, då vi sjunger i kyrkan som ligger mittemot oss. Vi avslutar varje termin med en avslutningssoaré, då vi bjuder in publik.

Kontakt för den här sidan: socialforvaltningen@haninge.se

Senast uppdaterad: 14 januari 2020