Cykelverkstan

Cykelverkstan

Mål och inriktning

Vi strävar efter att alla ska känna sig välkomna, känna trivsel och arbetsglädje. Vår ambition är att brukarna ska ha tillgång till en verksamhet som är anpassad efter brukarnas individuella behov och önskemål. 

Lokal, omgivning

Vi finns i centrala Handen med närhet till restauranger och busstation. Vi arbetar i verkstadsmiljö och alla brukare har en egen arbetsplats i verkstan.

Mat och måltider

Vi har stort och ljust kök med mikrovågsugnar som vi värmer våra medhavda matlådor i.

Personalens kompetens

Cykelverkstan stödassistent har mångårig erfarenhet av att jobba inom LSS.

Inflytande

Vi lägger stor vikt vid att ha tydliga dagsrutiner och att ge personligt utformat stöd. Vi värnar om våra brukares medbestämmande genom individuella arbetsuppgifter.

Alla brukare är delaktiga i sin genomförandeplan. Alla dagar inleds med en morgonrunda. Brukare och personal planerar arbetsuppgifter och man ges även tillfälle att informera om något man tycker är viktigt.

Aktiviteter

På Cykelverkstan arbetar vi med cyklar som vi fått till skänks. Av de cyklar vi inte kan laga tar vi tillvara funktionella delar och monterar ihop till fungerande cyklar. Någon tidigare erfarenhet av att laga cyklar krävs inte. Vi lär oss tillsammans.

Övrigt

Vi erbjuder möjlighet att bada på Torvalla för den som vill samt träning på Friskis och Svettis där instruktörerna är utbildade och har lång erfarenhet av att leda personer med olika funktionsnedsättningar.

En gång i månaden kommer Bokbussen till verksamheten. Bokbussen är ett rullande filialbibliotek. I bussen finns cirka 1000 böcker som anpassas efter varje tur.

Kontakt för den här sidan: socialforvaltningen@haninge.se

Senast uppdaterad: 15 januari 2020