Så kan din förening tjäna pengar och samtidigt göra en insats!

I ett unikt projekt ger Haninge kommun, polisen och stiftelsen nattvandring.nu föreningar möjligheten att tjäna extra pengar genom att delta i organiserade trygghetsvandringar.

Vandringarna sker i samarbete med stiftelsen nattvandring.nu och för varje fyratimmarspass som din förening vandrar, får ni 2 000 kronor.

Hur går det till?

• Din förening tecknar ett avtal med nattvandring.nu och får då utbildning, västar och försäkring som gäller under samt till och från vandringarna.
  • Ni kommer överens med kommunens förebyggarteam om hur många vandringar ni ska göra under året, samt var och när de ska äga rum.
  • Varje vandring görs i grupp om minst tre personer. Ni kan exempelvis vara styrelsemedlemmar, föräldrar eller A-lagsspelare.
  • En trygghetsvandring är fyra timmar.
  • För varje vandring får föreningen ett föreningsbidrag på 2 000 kronor som betalas ut i slutet på året.

Vad krävs?

• Din förening ska vara registrerad och bedriva barn- eller ungdomsverksamhet.
  • Ni som trygghetsnattvandrar ska vara över 18 år.
  • Minst en av de tre som vandrar ska ha gått nattvandring.nu:s grundutbildning.

Välkommen att mejla till oss i förebyggarteamet om din förening är intresserad!

Kontakt för den här sidan: socialforvaltningen@haninge.se

Senast uppdaterad: 3 maj 2019