Jourhem Syd

Jourhem Syd erbjuder jourhem till barn, ungdomar och till föräldrar som tillsammans med sina barn akut behöver placeras utanför det egna hemmet.Det finns ständigt ett behov av trygga och stabila vuxna som vill öppna sina hem för dessa barn, ungdomar och föräldrar med sina barn. Att arbeta som jourhem är ett arbete som både utmanar och berikar den egna familjen.

Jourhem Syd är en kommungemensam jourhemsverksamhet mellan Huddinge, Haninge, Nacka, Nynäshamn, Salem och Värmdös kommuner.

Att bli godkänd som jourhem

För att bli godkänd som jourhem måste du och din familj utredas. Vi tar registerutdrag från polis, Kronofogden, Försäkringskassan och socialtjänsten. Det innebär även att jourhemskonsulenterna träffar dig och din familj i det egna hemmet vid ett antal tillfällen och att föräldrarna genomgår en djupintervju. Det är socialnämnden i Huddinge kommun som tar beslutet om godkännandet.

Stöd till jourhem

Jourhemmen hos Jourhem Syd får extern grupphandledning ungefär en gång i månaden och utbildning. Utöver detta får ni stöd och vägledning av er jourhemskonsulent. Vid behov erbjuds jourhemmen enskild handledning.

Vi har en beredskapstelefon dit jourhemmen kan ringa och få stöd dygnet runt, hela året.

Vill du bli jourhem?

Kontakta oss gärna så berättar vi mer. Du kan också fylla i en intresseanmälan, så kontaktar vi dig.

Till Intresseanmälan för att bli jourhem (huddinge.se)

Senast uppdaterad: 28 september 2021