Anhörig till person under 65 år

Som anhörig till en person med en fysisk, psykisk, intellektuell funktionsnedsättning – eller med psykisk ohälsa, missbruk- beroendeproblematik, kan du behöva stöd från kommunen. Behovet av stöd kan se väldigt olika ut och det är viktigt att hjälpen anpassas efter de behov som du och din familj har.


Träffar för dig som lever med någon som har psykisk ohälsa

Psykisk ohälsa drabbar inte bara den som lider av det, utan oftast även de som lever tillsammans med personen. Den 2 februari startar vi en cirkel för dig som har en närstående med psykisk ohälsa, en psykossjukdom, schizofreni eller generell personlighetsstörning.

Att träffa andra i liknande situation kan vara oerhört givande och utvecklande, att veta att man inte är ensam. Vi delar kunskaper och ger varandra råd, vi lär oss mer om bemötande, att hantera sin egen stress och medberoende. Det är ett forum för peppning och stöd där du även träffar nya människor.

Plats: Runstensvägen 11 (gamla kommunhuset)
Tid: 2 februari och sex torsdagar framåt klockan 18-20
Det serveras kaffe och smörgås.

För intresseanmälan och frågor kontakta Malin Karlsson, anhörigkonsulent, 08-606 80 78 eller
malin.karlsson@haninge.se


Vi kan erbjuda

  • Enskilt samtal
    När du behöver prata av dig, få vägledning, kunskap och stöd utifrån din specifika situation.
  • Samtalsgrupper
    Att träffa andra i liknade situation som en själv kan vara ett bra sätt att få kunskap tips och råd som kan göra att du förhoppningsvis kommer att må bättre. Detta kan ske i cirkelform eller som informella träffar i grupp.
  • Öppna föreläsningar
    Annonseras här på vår hemsida under aktuellt

Kontakt för den här sidan: socialforvaltningen@haninge.se

Senast uppdaterad: 29 november 2017