Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Seniorboende för seniorer 65 år och äldre

Kommunen har ett antal seniorbostäder som är avsedda för personer 65 år eller äldre som bor i Haninge. Ett seniorboende är ett funktionellt och tillgängligt boende med vanliga lägenheter. Här finns möjlighet till social gemenskap men till skillnad från på ett vård- och omsorgsboende ingår inte mat, service och sjukvård.

Du kan ansöka om seniorboende om din nuvarande bostad saknar hiss och/eller ligger långt från service samt bussar och andra färdmedel. Ansökan till seniorboende görs via särskild blankett, som finns längst ner på den här sidan, och en köavgift tas ut.

""Foto: Haninge kommun

Tallhöjden

Seniorboendet Tallhöjden med 60 lägenheter ligger i centrala Handen med närhet till Haninge Centrum och Handens närsjukhus. På boendet finns Tallhöjdens träffpunkt. Omgivningen är till största delen plan och det är lätt att ta sig fram även med hjälpmedel. Det är nära till bland annat bussar och pendeltåg.


 

Ett ljusgult höghus med gräsmatta och vårblommor i förgrunden.Seniorboendet Parkvillan, Västerhaninge.Foto: Fredrik Hjerling

Parkvillan

Seniorboendet Parkvillan har 60 lägenheter och är beläget nära Västerhaninge Centrum. Det är även nära till bland annat bussar och pendeltåg.

Kontakt

08-606 70 00
socialochaldreforvaltningen@haninge.se


För frågor kring seniorboende ring 08-606 88 16

Telefonservice på finska

Pratar du finska och har frågor om äldreomsorg och aktiviteter för seniorer i Haninge? Ta kontakt med social- och äldreförvaltningen på telefon.

Telefon: 08-606 77 37
Telefontider: Tisdagar kl 13–15 och onsdagar kl 9–11. Övriga tider är du välkommen att lämna ett meddelande på telefonsvararen.

infofinska@haninge.se

Adress

Tallhöjden
Källvägen 21 och 23
Runstensvägen 17

Parkvillan
Bokstigen 15-19

Senast uppdaterad: 29 augusti 2023