Seniorboende för seniorer 65 år och äldre

Kommunen har ett antal seniorbostäder som är avsedda för personer 65 år eller äldre som bor i Haninge. Ett seniorboende är ett funktionellt och tillgängligt boende med vanliga lägenheter. Här finns möjlighet till social gemenskap men till skillnad från på ett vård- och omsorgsboende ingår inte mat, service och sjukvård.

Du kan ansöka om seniorboende om din nuvarande bostad saknar hiss och/eller ligger långt från service samt bussar och andra färdmedel. Ansökan till seniorboende görs via särskild blankett och en köavgift tas ut.

Två röda tegelbyggnader på varsin sida av bilden binds ihop med en lägre vit entrébyggnad.Tallhöjden.Foto: Fredrik Hjerling

Tallhöjden

Seniorboendet Tallhöjden med 60 lägenheter ligger i centrala Handen med närhet till Haninge Centrum och Handens närsjukhus. På boendet finns Tallhöjdens träffpunkt. Omgivningen är till största delen plan och det är lätt att ta sig fram även med hjälpmedel. Det är nära till bland annat bussar och pendeltåg.


 

Ett ljusgult höghus med gräsmatta och vårblommor i förgrunden.Seniorboendet Parkvillan, Västerhaninge.Foto: Fredrik Hjerling

Parkvillan

Seniorboendet Parkvillan har 60 lägenheter och är beläget nära Västerhaninge Centrum. Det är även nära till bland annat bussar och pendeltåg.

Kontakt

08-606 70 00
socialochaldreforvaltningen@haninge.se


För ansökan om seniorbostad
Christina Carlberg 08-606 88 16

Telefonservice på finska

Är du finskspråkig och har frågor om äldreomsorg och seniorverksamhet i Haninge? Ta kontakt med social- och äldreförvaltningens telefonservice på finska.

Telefon: 08-606 77 37
Telefontider: Tisdagar kl 13–15 och onsdagar kl 9–11. Övriga tider är du välkommen att lämna ett meddelande på telefonsvararen.

infofinska@haninge.se

Adress

Tallhöjden
Källvägen 21 och 23
Runstensvägen 17

Parkvillan
Bokstigen 15-19

Senast uppdaterad: 15 augusti 2022