Äldremässan

Äldremässan 4 oktober 2018 Fotograf: Mostphotos

Äldremässan 2018 hålls den 4 oktober i kommunhuset. Nyckelordet i årets tema är "anhörig" vilket kommer att återspeglades på olika sätt under dagen genom utställare och olika prova-på aktiviteter som visar hur vi tillsammans skapar förutsättningar för det goda livet i Haninge för våra äldre och deras anhöriga.

Datum: 4 oktober
Tid: kl. 10.00 – 16.00
Plats: Kommunhuset i Handen, Rudsjöterrassen 2

Under mässan kommer vi bland annat att bjuda på föreläsningar på svenska och på finska kring livsglädje med Satu Bermell som är terapeut med kognitiv och filosofisk inriktning.

Överläkare Anette Ekström och Silviasjuksköterska Noomi Hertzberg-Öberg från Minnesmottagningen på Handengeriatriken berättar om minnesundersökningar och hur de går till.

Anna Gustavsson och Jane Persson från den förebyggande avdelningen på äldreförvaltningen kommer att berätta om träffpunktsverksamheten som bedrivs runt om i kommunen. På våra träffpunkter drivs mängder med aktiviteter – allt från trevliga fikastunder och promenader, schack-, boule- & biljardspel, konst- & bokcirklar till aktiviteter med lite mer puls som t ex gympa av olika slag och gymträning i våra egna gym.

På plats under dagen kommer en mobil träffpunkt finnas bemannad med personal från träffpunkter tillsammans med aktiva seniorer på träffpunkterna. Här kommer man att kunna testa på några av de olika typer av aktiviteter som dagligen sker på kommunens träffpunkter.

Andra prova-på aktiviteter som planeras är taktil handmassage, konstvernissage med konst från träffpunkterna, IT-undervisning i syftet att göra våra seniorer än mer digitala, ta en åktur på någon av våra parcyklar och möjlighet att träffa gosiga demenshundar som utbildats speciellt för ändamålet.

Vid sidan av allt detta bjuds det som vanligt på goda smakprov från Vårt kök på Hagagården samt kaffe, kanelbullar och fruktsallad. Dagen avrundas med konsert med M. A. Numminen och Pedro Hietanen.

Allt är självklart kostnadsfritt! Boka in den 4 oktober redan nu för att säkra att du kan komma!

Vinnare i utmärkelsen årets seniorinsats utses under äldremässan

Under mässan kommer också äldreförvaltningen dela ut ett pris på 15 000 kr till vinnaren av utmärkelsen årets seniorinsats. Med denna utmärkelse vill Haninge kommun uppmuntra till insatser som bidrar till mervärde för seniorer i Haninge.

Nomineringsperioden pågår fram till den 17 september, här kan du nominera din kandidat

Kontakt för den här sidan: aldreforvaltningen@haninge.se

Senast uppdaterad: 13 september 2018