Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Haninges femteklassare tävlar i klimatsmarta idéer – var med och rösta fram din favorit

Under en vecka tävlar Haninge kommuns femteklassare i Energiverkstans klimattävling. Tävlingen anordnas för nionde året i rad, där 64 elever bidrar med 18 olika miljövänliga bidrag. Nu kan du rösta fram din favorit bland de klimatsmarta idéerna fram till den 30 mars.

Femteklassarnas olika bidrag i årets Energiverkstan-tävling Energiverkstans tävlingsbidrag 2021 Foto: Therese Säfström

Lagom till Earth Hour, som i år infaller lördag den 27 mars, startar tävlingen. Den ingår i skoltemat Energiverkstan för årskurs fem, som arrangeras av Haninge kommuns naturskola, Miljöverkstan. Tävlingen syftar till att klura kring och komma på klimatsmarta idéer som kan bidra till en klimatsmart framtid i Haninge - och i hela världen.

I Haninge kommun ska alla resor och transporter vara fossilfria år 2030, det står i Haninge kommuns klimat- och miljöpolitiska program. Kommunen ska också vara klimatneutral år 2030. Skoltemat Energiverkstan knyter an till läroplanen , där energi och klimat ingår. För att arbeta med frågan och göra den konkret och tydlig anordnar Energiverkstan en tävling.

- Vi behöver öka medvetenheten om hur vårt sätt att leva påverkar klimatet. Och samtidigt visa att vi alla kan hjälpas åt för att rädda klimatet, att vi agerar tillsammans och som samhälle, säger Patrik Swede, biolog och pedagog på Miljöverkstan och som medverkar i Haninge kommuns klimat- och miljögrupp.

Miljöverkstan ger femteklassare chansen att lära sig mer om hur energianvändning och klimatförändringar hänger ihop. Om fossila bränslen, den förstärkta växthuseffekten och hur vi själva kan bidra till att minska klimatpåverkan.

Så här röstar du

Röstningen pågår i sociala medier till 30 mars klockan 12.00. Du lägger din röst genom att gilla ditt favoritbidrag på Haninge kommuns Facebooksida eller på Miljöverkstans Instagram - @miljoverkstan_haninge

Klicka här för att läsa mer om Haninge kommuns klimatarbete. 

Här kan du läsa mer om Haninge kommuns klimat- och miljömål.

 

 

 

Senast uppdaterad: 26 mars 2021