Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Omskyltning av kommunala parkeringsplatser

Under vintern och våren 2021 kommer kommunala parkeringsplatser som är avgiftsbelagda att skyltas om. Detta eftersom det införs en ny taxamodell för parkeringsavgifter. På de nya skyltarna kommer det tydligt att framgå vilken taxa som gäller för parkeringsplatsen. Detta i sin tur gör det lätt att se vilken parkeringsavgift som ska betalas.

Parkeringsskylt som visar omskyltning till taxamodell Parkeringsskylt som visar omskyltning till taxamodell Foto: Haninge kommun

Parkeringsavgifterna delas in i kategorierna ”Taxa A-F” och kommer märkas ut på vägmärket för parkeringsavgift. Den nya taxamodellen innebär inte någon prishöjning utan är ett sätt att kategorisera parkeringsavgifterna efter områdestyp, kommundel och användande.

Det är endast kommunala parkeringsplatser som kommer att skyltas om. Parkeringsplatser som ägs av privata fastighetsägare, bostadsrättsföreningar eller motsvarande kommer inte beröras av den nya taxamodellen.

Omskyltning sker i Handen, Vega, Västerhaninge, Brandbergen, Söderby och på Dalarö.

Den nya skyltningen innebär inte någon större förändring i betalningsförfarandet. De flesta som betalar sin parkering via app kommer att upptäcka att områdesnamnet ändras, exempelvis till Taxa D. För dem som betalar via parkeringsautomat så blir det ingen skillnad alls.

Om du parkerar på kommunens parkeringsplatser i Handen, Åby eller Söderby och vanligtvis betalar din parkering med SMS eller app så behöver du dock vara observant på att koden förändras. Du hittar rätt kod på parkeringsskyltarna i området, på vår hemsida eller i kartfunktionen i appen.

Här hittar du mer information om omskyltning av kommunala parkeringsplatser

Senast uppdaterad: 18 januari 2021