Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Äldre tonåringar kan återigen träna inomhus

Regeringen meddelade den 4 februari att offentliga aktörer bör återuppta verksamheterna för barn och unga födda 2002 och senare. Utifrån detta har ordförande i Idrotts- och fritidsnämnden fattat beslut om att barn och ungdomar födda 2002 eller senare från och med lördag 6 februari återigen kan träna i kommunens inomhusanläggningar. Dessa öppnar nu successivt upp och det innefattar Torvalla simhall, inomhushallar och ishallar.

Två tonårstjejer spelar basket inomhus Foto: Mostphotos

Träningen ska precis som tidigare ske på ett smittsäkert sätt och antalet personer som samtidigt får vistas inom anläggningarna är begränsade. Omklädningsrummen är fortsatt stängda. 
 
Den nya regionala inriktningen innebär också att ordförande i Kultur- och demokratinämnden har fattat beslut om att Kulturskolans fysiska verksamheter återöppnas successivt . Barn och unga födda 2002 eller senare prioriteras. Även den öppna ungdomsverksamheten öppnas successivt och prioriterar fortsättningsvis barn födda 2002 eller senare. 

För att se vad som gäller för övriga kommunala verksamheter, besök sidan Så anpassar vi våra verksamheter.

Senast uppdaterad: 8 februari 2021