Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Boka en elcykel vid nästa tjänsteresa

Du har väl sett kommunhusets fina cykelrum för tjänstecyklar som blev klart innan sommaren? Där står nu 5 st elcyklar med tillhörande hjälmar och väntar på dig! Elen i cyklarna räcker hela 5 mil och skulle elen mot förmodan ta slut, så fungerar cykeln att cykla på precis som en vanlig cykel.

Cykelrum för kommunens tjänstecyklar Foto: Haninge kommun

Att använda en elcykel är ett utmärkt val vid en tjänsteresa

– du rör på dig och får samma motion som vid en rask promenad. Förutom att det är kul att cykla blir du starkare, tänker klarare och bidrar till att minska utsläppen. Dessutom är det bra för hälsan – forskning visar att 30 minuters promenad/cykling per dag minskar risken att drabbas av flertalet av våra stora folksjukdomar med 40–55%*. Träning på arbetstid, kan det bli bättre?

*Peter Schantz, forskare GIH

Så här gör du för att boka en cykel

Du bokar din cykel via bokningssystemet Concierge i Outlook. Du hittar dem under cyklar/kommunhus.

Cykelhjälm finns i plåtskåpen bredvid cyklarna med respektive cykelnummer. Nyckeln kvitteras ut i kommunhusets reception.

Läs mer hur du bokar i bokningssystemet Concierge

Senast uppdaterad: 12 oktober 2020