Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Ny planeringsgrupp för bemanning tillsatt

Kommunen förbereder sig nu på flera olika sätt med anledning av Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer och riktlinjer när det gäller spridningen av Coronaviruset. I ljuset av det rådande läget är det av stor vikt att vi hanterar vår bemanning på ett samordnat sätt.

På kommundirektörens ledningsgrupp idag (17 mars) fattades därför beslutet att inrätta en planeringsgrupp för att praktiskt hantera bemanningen över förvaltningsgränserna.

Planeringsgruppens uppdrag

  • Säkerställa bemanningsplanering av kritiska verksamheter genom resursfördelning över förvaltningsgränserna.
  • Säkerställa att frågorna hanteras arbetsrättsligt korrekt. 

Planeringsgrupp Bemanning kommer att dagligen att förmedla en koncernövergripande bild av bemanningen och de kommer även att samla in aktuellt bemanningsläge från förvaltningarna.

Ordförande för bemanningsgruppen är HR-chef, övriga deltagare är förhandlingschef, HR-partner ledningsgrupp, en representant per förvaltning med beslutsmandat, samt huvudskyddsombud, initialt ifrån Kommunal.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020