Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Med anledning av coronaviruset

Vi tänker nog alla just nu på coronaviruset. Vi överöses av senaste nytt i alla medier och det är lätt att känna oro. Vi har i kommunen en god framförhållning. Vi har en fokusgrupp men det är förvaltningens ledningsgrupp som planerar utifrån fakta från myndigheterna och det finns beredskap att förstärka i verksamheterna om det behövs.

Vi på social- och äldreförvaltningen har ett viktigt samhällsuppdrag att se till att vardagen fungerar för kommunens invånare. Vi behöver dessutom ställa in oss på att det här kan pågå under en längre period och att vi kan behöva vara uthålliga.

Jag känner mig trygg med våra rutiner och jag vet att ni gör bra riskbedömningar i det dagliga arbetet. Vi kommer säkert att utsättas för nya situationer. Förvaltningens chefer gör fortlöpande verksamhetsmässiga prioriteringar, på samma sätt som de alltid gör. Jag vill samtidigt vara tydlig med att kommunen och förvaltningen följer Folkhälsomyndighetens och Region Stockholms rekommendationer om hur nya sjukdomen covid-19, orsakad av det nya coronaviruset, ska hanteras.

Kommunen informerar löpande med den senaste informationen på HINT. Titta gärna flera gånger om dagen. Titta också gärna på HR-direktörens film som du hittar i nyhetsfldet här på Hint.

Siw Lidestål, förvaltningsdirektör, social- och äldreförvaltningen

Senast uppdaterad: 23 juli 2020