Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Nytt koncept ersätter Haningedagen och Haninge gatufest i år

Våren 2020 har varit annorlunda på många sätt. Den pågående coronapandemin har fått och har fortsatt stor påverkan på många olika samhällsfunktioner. En av konsekvenserna är coronapandemin är att det inte blir någon Haningedagen – Haninge gatufest som vanligt i år. Vi ställer dock inte in – utan vi ställer om. Haningedagen ersätts i år av ett nytt koncept #Vi är Haninge.

Publikhav vid Poseidons torg när Panetoz uppträdde. Foto: Olof Holdar

Det nya konceptet gör att vi kan sprida ut arrangemanget under många olika tillfällen under sensommaren och hösten för att undvika att skapa folksamlingar. Och eftersom det inte blir en samlad dag kommer vi inte heller att bereda plats för några utställare i år.

Vad innebär då det nya konceptet?

Jo, Haninge kommun skapar en coronanpassad popup-kultur! Det innebär att kulturinslag kommer att dyka upp oannonserat på olika platser i Haninge. Där kommer vi att tillsammans med en mängd olika artister skapa musik, dans, poesi, konst med mera för dem som befinner sig på just den platsen. Vi kommer inte att berätta var och när arrangemangen sker, så nu gäller det för dig att hålla utkik i din närmiljö. När som helst kan det komma en artist eller poet på besök som tillgängliggör sin konst-art nära dig.

Hela konceptet går under namnet #Viärhaninge. Hoppas att du kommer att ta del av vårt härliga program! Du kan läsa mer på #Vi är Haninge

Senast uppdaterad: 23 juli 2020