Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Provtagning i hemmet erbjuds vid misstänkt covid-19

Nu kan du som har symptom på covid-19, och som arbetar inom en verksamhet som kommunen har definierat som samhällsviktig, erbjudas provtagning i hemmet.

teststicka Covid-19 Teststicka Covid-19 Foto: MostPhotos

Det är viktigt att nyckelpersoner som är hemma med symptom på covid-19 och som arbetar inom samhällsviktig verksamhet snabbare ska kunna återgå till arbetet när de är friska. Därför erbjuder nu Region Stockholm provtagning i hemmet. På detta sätt säkras att samhällsviktiga funktioner kan upprätthållas.

För att få provtagning i hemmet måste du ha symptom på pågående infektion med covid-19 och arbeta inom en verksamhet som kommunen definierat som samhällsviktig.

Så här går det till

Din chef beställer provtagning från Region Stockholm och ger dig som medarbetare praktisk information om hur provtagningen går till.

Provsvaret är personligt och delges inte arbetsgivaren, men vid ett positivt provsvar ansvarar du för att informera din chef om att du är smittad av covid-19.

Läs mer och håll dig uppdaterad om provtagning i hemmet hos vårdgivarguiden

Observera att provtagning i hemmet endast gäller för pågående symptom på covid-19 och ej för antikroppstester.

Frågor kring hemprovtagning

Har du som medarbetare frågor kring hemprovtagning kontakta din närmaste chef.

Har du som chef frågor kring hemprovtagning kontakta HR Chefsstöd
08-606 50 50
hr@haninge.se

Senast uppdaterad: 23 juli 2020