Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

​Prisregn över Haninges företagare på Näringslivets dag

I fredags samlades Haninges företagare för årets upplaga av Näringslivets dag. Det bjöds på både inspirationsföreläsning av Per Holknekt, nätverkande, genomgång av årets höjdpunkter och delades ut flera ärofyllda priser bland Haninges fantastiska företagare.

Ett av priserna som delades ut under kvällen var Årets Företagare som delas ut i samarbete med Företagarna. Årets Företagare har delats ut i drygt 20 år på lokal och regional nivå. Sedan 2007 koras även Årets Företagare i Sverige. Utmärkelsen ges till en företagare som visat prov på att vara extra kreativ och företagsam, och som fungerar som en inspirationskälla och förebild för andra företagare

Årets företagare i Haninge vanns av Torvalla Bil.

Juryns motivering

Torvalla bil är ett familjeföretag som är etablerade på tre orter i södra Stockholm: Haninge, Sätra och Värmdö. Deras målsättning är att vara ett bilföretag med hög kompetens och personlig service med kunden i fokus. Torvalla Bil grundades i hjärtat av Haninge år 1980 som en vanlig ”all-bilsverkstad” och under åren har företaget vuxit i storlek och blivit både certifierad märkesverkstad samt auktoriserad återförsäljare för flera varumärken.

Under kvällen delades även priserna årets eldsjäl, årets nyföretagare och årets unga företagare.

Årets Eldsjäl: Attendo Lillgårdsvägen i Tungelsta

Delas ut till ett företag som genom socialt ansvarstagande gör värdefulla insatser på arbetsmarknaden. Exempel kan vara att företaget erbjuder anställningar, praktikplatser, studiebesök eller andra aktiviteter som kan hjälpa arbetssökande Haningebor. Tidigare pristagare är CocaCola Enterprises Sverige AB som vann 2014 och Biltema Haninge som blev Årets Eldsjäl 2015. Priset delas ut av Enheten förarbetsmarknad, Haninge kommun.

Årets Nyföretagare: Jackson Elkonsult AB

Delas ut till en verksamhet som på kort tid åstadkommit iögonfallande resultat. 2014 togs utmärkelsen hem av Petra Sundqvist och Jessica Nyström från Morsans förlag AB hem, som ger ut tidningen Skolfamiljen. Priset är instiftat av NyföretagarCentrum Nynäshamn-Haninge.

Årets UF-företag (ung företagsamhet): 4by4 UF

Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Ung Företagsamhets utbildning UF-företagande erbjuder gymnasieungdomar en möjlighet att driva ett eget företag i utbildningssyfte, under ledning av UF-lärare, under ett läsår som en del av sina gymnasiestudier. Prisutdelare: SEB Haninge

Läs mer om: Näringslivets dag

Senast uppdaterad: 23 juli 2020