Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Nya rekommendationer för symtomfria barn med covid-19-smittad familjemedlem

Haninge kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer som idag, 1 december, förändrar råden för för- och grundskola som innebär att symtomfria barn uppmanas att stanna hemma om någon i familjen har konstaterad covid-19. De nya rekommendationerna införs så att personal ska kunna fokusera på det pedagogiska arbetet

Kollage med symboler för corona på lila bakgrund. Foto: Kollage

Sedan tidigare gäller denna rekommendation för äldre elever, som elever i gymnasieskolan. De tidigare rekommendationerna, om att barn med förkylningssymtom ska stanna hemma fram till två dagar efter symtomfrihet eller till och med sju dagar efter insjuknande, gäller fortsatt.

Haninge kommun samarbetar med både regionala och nationella myndigheter för att minska smittspridningen och dess effekter på vår region och kommun. Vi har en fortsatt god beredskap för att upprätthålla våra samhällsviktiga verksamheter så långt det är möjligt. Samtidigt innebär det allvarliga läget med spridningen av coronaviruset en ökad sjukfrånvaro i delar av våra verksamheter. Tack för att du hjälper till att minska smittspridningen. 

Läs mer på Folkhälsomyndighetens webb.

Senast uppdaterad: 2 december 2020