Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Förtydligande avseende om varför organiserad utomhusträning bör undvikas

Smittskydd Stockholm har den 22 december gått ut med ett förtydligande om varför organiserad utomhusträning, även för barn och ungdomar, bör undvikas.

Översiktsbild av Torvalla. Torvalla sportcentrum Foto: Hans Berggren

Folkhälsomyndigheten gick under tisdagen ut med information om att träning på utomhusanläggningar kan fortsätta om anläggningarna kan hållas öppna på ett ur smittskyddssynpunkt säkert sätt, och om Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd följs. Denna bedömning har varje kommun bäst förutsättning att själv göra utifrån sina egna lokala förutsättningar.

I Region Stockholm rapporteras sedan flera veckor tillbaka ett allvarligt läge gällande smittspridningen av coronaviruset med stor belastning på sjukvården. Därför har Haninge kommun tillsammans med samtliga andra kommuner i Stockholmsregionen valt att fortsatt stänga utomhusanläggningarna för föreningsidrott.

– Nu vill vi att alla invånare ska möta så få personer som möjligt samt resa så lite som möjligt. Vi måste tillsammans göra en kraftsamling under perioden fram till den 24 januari. Därför har vi nu tagit steget att uppmana till att avstå även organiserad uteträning. Vi vet att det här påverkar barn och ungdomar där uteträningen är viktig för gemenskapen. Vi hoppas att alla fortsätter med fysisk aktivitet utomhus enskilt och håller kontakten med varandra digitalt, säger smittskyddsläkare Maria Rotzén Östlund.

Här kan du ta del av Smittskydd Stockholms utlåtande om det rådande läget. 

Senast uppdaterad: 23 december 2020