Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Haninge-bor i riskgrupper erbjuds hjälp av frivilliga

Idag öppnade kontaktpunkten dit människor i riskgrupper kan vända sig för att få hjälp med olika ärenden eller annat stöd. Det är ett samarbete mellan SÄF och Frivilliga Resursgruppen Haninge som nu gör det möjligt att koordinera frivilliga som anmält sitt intresse via Facebook.

En person tar emot en kasse med mat från någon annan Foto: Mostphotos

Kommunen har gett Frivilliga Resursgruppen (FRG) Haninge i uppdrag att samordna och koordinera frivilliga som på olika sätt vill vara med och hjälpa till under corona-pandemin. 

FRG samarbetar med Facebook-gruppen ”Corona - Hjälp till med inköp till riskgrupper i södra Stockholm” där de som kan tänka sig att ställa upp och utföra olika insatser kan anmäla sig.

Om man tillhör en riskgrupp och behöver hjälp med att handla, gå till apoteket eller bara behöver få stöd via telefon, kan man nu ringa den kontaktpunkt som bemannas av frivilliga från FRG.

Läs mer om hjälpinsatserna på haninge.se 

Senast uppdaterad: 23 juli 2020