Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Relationsvåldsteamet ingår i SKL-projekt

Kvinnofrid SU är namnet på ett projekt för systematisk uppföljning av stöd till våldsutsatta. Socialförvaltningens relationsvåldsteam är en av 45 kommuner som deltar i projektet.

Foto: Mostphotos

Projektperioden är från 1 september 2019 till 31 december 2020 och under den tiden får relationsvåldsteamet stöd från Sveriges kommuner och landsting, SKL. Socialstyrelsens datorbaserade verktyg för uppföljning kommer att användas som utgångspunkt.

Syftet med projektet är att stödja kommuner att:

  • följa upp stödet till våldsutsatta vuxna
  • öka kunskapen om insatsernas kvalitet och resultat
  • få bra underlag för att utveckla verksamheten
  • lära och dela erfarenheter med andra kommuner

- För oss är deltagandet i projektet hjälpsamt och medför att vi på ett bättre sätt kommer kunna följa upp insatsernas kvalitet och resultat. Vi ser även att arbetet under projektet och det resultat som framkommer kommer innebära bra underlag kring hur vi ska utveckla verksamheten, säger enhetschef Camilla Johansson.

Om relationsvåldsteamet RVT

Relationsvåldsteamet inom socialförvaltningen startades den 1 januari 2019 och består av gruppledare, socialsekreterare och behandlare. Målgruppen är vuxna våldsutsatta och våldsutövare. Teamet arbetar även med stöd till våldsutsatta barn.

Mer information om projektet Kvinnofrid SU

Senast uppdaterad: 23 juli 2020