Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Prova att åka kollektivt

Visste du att drygt 30 procent fortsätter att åka kollektivt efter att ha provat på SL/Nobinas provåkarkampanj? Nu upprepar de kampanjen. Den 2 september samt den 17 september kl 11.30-13.00 finns Nobina på plats utanför Parabolen i kommunhuset - passa på att träffa dem om du har frågor om kampanjen. Du kan också ansöka direkt via nätet.

Så här presenterar SL/Nobina erbjudandet:

Vad gör du till och från jobbet? 
Nu söker vi dig som vill provåka med oss i 14 dagar

Att åka kollektivt till jobbet är perfekt för dig som inte bara vill ”åka till jobbet”. När du reser kollektivt kan du ju göra sånt du inte kan eller får göra bakom ratten, till exempel mobilsurfa, jobba, sova, kolla på favoritserien eller läsa en bra bok.

Läs mer och ansök redan idag på sl.se/prova

Smarta resval

Projektet Smarta resval i Haninge vill genom marknadsföring, information och olika testresenärsprojekt uppmuntra till ett mer hållbart resande. Målet är att öka antalet personer som går, cyklar eller åker kollektivt i Haninge. Arbetet med smarta resval är ett viktigt verktyg i arbetet för att nå de högt ställda klimatmålen; att bli fossilfritt till 2030.

SL/Nobinas provåkarkampanj ger effekt. Enligt SL/Nobinas mätningar är det drygt 30 % av de bilister som provar på kollektivtrafiken som fortsätter att åka kollektivt efter kampanjens slut (2-5 dagar i veckan). Och efter vårens kampanj svarade drygt 60 procent av 3 000 svarande att de planerar att fortsätta att åka kollektivt 2-5 dagar i veckan.

Läs om vårt projekt Smarta resval

Senast uppdaterad: 23 juli 2020