Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Utbildningsförvaltningen laddar för Haningedagen och Haninge gatufest

Haningedagen och Haninge gatufest är inne på sitt tredje år och lördagen 14 september kommer centrala Haninge att koka av aktiviteter. För första gången kommer Utbildningsförvaltningen att ha en bred representation på plats.

Foto: Karin Malm. På bilden: Mattias Lindahl & Charlotte Revland

- Det här är ett utmärkt sätt för oss att väcka nyfikenhet för våra verksamheter, berättar Charlotte Revland, utvecklingsledare på grundskoleavdelningen. Att finnas på plats under dagen ger oss fantastiska möjligheter att svara på frågor och berätta om allt bra vi gör.

Förskolan och grundskolan kommer att stå i en monter i Eskilsparken där det kommer att finnas massor med aktiviteter för barn (monter 124B). Montern kommer att ligga intill kommunens monter som uppmärksammar kommunens arbete med barnrättsfrågor.

Besökarna kommer att kunna ägna sig åt hjärngympa genom att besvara frågor från nationella proven i matematik och förskolan kommer bland annat att berätta om den nya förskolebuss som börjar rulla i höst. 

Fredrika Bremergymnasiet kommer att visa upp Idrottsakademierna i en monter som står mellan Posseidons torg och Eskilsparken (monter 82).

Mattias Lindahl, sportchef på Fredrika Bremer berättar:

- I och med våra idrottskademier finns unika möjligheter för ungdomar att kombinera sina gymnasiestudier med en elitsatsning inom sin idrott. Det ser vi fram emot att berätta mer om på Haningedagen.

Välkomna förbi!

Senast uppdaterad: 23 juli 2020