Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Fem testcyklister i Haninge

Under maj får fem utvalda testcyklister i Haninge låna elcyklar och cykla minst tre kilometer tre gånger i veckan. Intresset för att låna elcyklar via kommunerna Haninge, Huddinge, Nynäshamn och Tyresö har varit stort. Hela 465 personer nappade på erbjudandet och anmälde sitt intresse, varav 130 i Haninge kommun.

Logotyp för Vi reser smart

Här presenterar Haninges testcyklister sig

Testcyklisterna bloggar också på Energi- och klimatrådgivarnas sida på Facebook

Engeri- och klimatrådgivarna på Facebook .

Du kan även följa dem på Facebook och Instagram på hashtaggarna #testcyklist2019 och #testcyklisthaninge

 

Öka antalet cykelresor

Haninge kommun har som mål att antalet cykelresor ska öka. Målet är att 15 procent av resorna ska göras med cykel år 2030, idag ligger den siffran på cirka 3 procent. Tanken är att testcyklisterna ska fungera som cykelambassadörer och bidra till att fler får upp ögonen för elcykel och cykel som ett alternativ till bilen. Att välja cykeln som transportmedel är att resa både klimatsmart och hälsosamt. 


Testcyklistprojektet är ett samarbete mellan Energi- och klimatrådgivningen och Haninge, Huddinge, Tyresö och Nynäshamns kommuner.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020