Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

GVN:s sammanträde 21 maj

På det senaste mötet i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden, GVN, godkändes två utredningsdirektiv där utbildningsförvaltningen fick i uppdrag att ta fram ett förslag till läsfrämjande insatser i samverkan med Haninges bibliotek. Syftet är att öka läsförståelsen hos barn och elever i kommunen. Det andra direktivet handlar om att säkerställa en fortsatt god kvalitet och ekonomisk balans för idrottsakademierna samt ta fram ett förslag till långsiktig finansieringsmodell för dessa.

Foto: Mostphotos

Nämnden fick även en genomgång om gymnasie- och vuxenutbildningens utmaningar av den tillförordnade gymnasie- och vuxenutbildningschefen Robert Aspfors. Därefter fick nämnden en utbildning i de förtroendevaldas arbetsmiljöansvar av HR-direktören Gunilla Ejefors-Lublin.

Jenny Olofsson, Jenny Jakobsson Lundin och Marianne Kevin från central stödavdelning (CSA) gästade också nämnden för att informera om kvalitetsberättelser för elevhälsan och patientsäkerhetsberättelsen.

Läs protokollet från sammanträdet här.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020