Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Skador efter stormen Alfrida

Vattenfall Eldistribution meddelar att de arbetar med alla tillgängliga resurser för att säkra elleveranserna till de som fortfarande saknar ström i de värst drabbade områdena längs Upplandskusten, Roslagen och i Stockholms skärgård.

Skadorna på elnätet efter stormen Alfrida är omfattande och kommer att ta lång tid att reparera.

I vissa områden i Roslagen kan det dröja till den 10 januari innan alla kunderna har strömmen tillbaka. I Stockholms skärgård är prognosen för närvarande att alla kunder har strömmen tillbaka på kvällen den 7 jan. Observera att detta är prognoser.


Anmäl träd på ledningar

Vattenfall Eldstribution är tacksamma för om de som ser träd på ligger på ledningar anmäler det till telefon 020-82 58 58. Tänk på att aldrig gå fram till en elledning som fallit till marken då den kan vara strömförande. Försök inte själv att ta bort träd som blåst omkull på en elledning.

Inspektion av ledningar

Under den tisdagen den 8 januari planerar Vattenfall att inspektera elledningar med lågflygande helikopter i Haninge kommun speciellt över området Tungelsta. Observera att på grund av dåligt väder eller andra omständigheter kan den planerade flygningen bli inställd.

Aktuell info här

Frågor om ersättning och skadestånd

Vattenfall Eldistribution ger avbrottsersättning beroende på strömavbrottets längd. Du har som kund möjlighet att göra en skadeanmälan för att begära ersättning för boende på hotell, skadad mat, milersättning för resor till följd av elavbrottet, din lunch på restaurang mm.

Läs mer här:

Information om avbrottsersättning och skadeanmälan hos Vattenfall

Aktuell störningsinformation

Vattenfall på facebook

Dessutom kan appen "Avbrottsinfo" laddas ned kostnadsfritt på Google App Store eller i Mac App Store.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020