Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Den digitala medhjälparen ska ge mer tid till dem vi är till för

Skärgårdssalen var välbesökt då Annica Blomsten som är socialdirektör i Norrtälje kommun höll en föreläsning om Digital socialtjänst. Annica berättade hur socialkontoret i Norrtälje har automatiserat och robotiserat bland annat delar av försörjningsstödet.

Foto: Elin Kastenholm. På bilden: Annica Blomsten som är socialdirektör i Norrtälje kommun tillsammans med Haninges medarbetare Ingrid Månsson, Xerxes Fallah-Shirazy, Sven Svensson och Siw Lidestål.

Robotiseringen har möjliggjort att socialsekreterarna har fått ökad tid för kontakt med invånarna, minskat administrationen och ökat effektiviseringen. Den tid som sparas in kan läggas på riktigt socialt arbete.

Haninges arbete med automatisering och robotisering har namnet "Den digitala medhjälparen" och den ska hjälpa oss att få mer tid för dem vi är till för.

– Socialarbetare ska inte vara administratörer utan kunna lägga mer tid på att hjälpa sina klienter att bli självförsörjande, säger förvaltningschef Siw Lideståhl.

Läs gärna mer om projektet

Senast uppdaterad: 23 juli 2020