Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

”Tack för era fina insatser under året!”

På årets sista förvaltningsinformation den 19 december summerade Anna W Haapaniemi det gångna året och årets sista nämnd. Finansiering av bussinfrastruktur, resultat- och investeringsuppföljning och intern kontrollplan var några av de ärenden som godkändes på nämnden.

2019 visar på febril aktivitet hos förvaltningen för att gå från förort till stad. Invigningen av Vega pendeltågsstation, 43 pågående detaljplaner, drygt 110 levererade lantmäteriförrättningar, flera trafikåtgärder, högre nöjd kund index för bygglov, Åbyparken blir nominerad till årets park, ny organisation, införande av portföljstyrning är bara några exempel på våra leveranser för att bli regional stadskärna.

- Under året har vi i både kommundirektörens ledningsgrupp och förvaltningens ledningsgrupp fokuserat alltmer på att ha ett helhetsperspektiv och arbeta mer koncernövergripande. Ett exempel är vårt arbete med att förbättra samhällsbyggnadsprocessen. Det är för att få ett bättre flyt i vårt arbete – inte bara för vår förvaltning utan också för samtliga förvaltningar som är involverade i denna process, säger Anna W Haapaniemi.

- Sammanfattningsvis – jag vill verkligen tacka för era fina insatser under året och önskar er en riktigt god jul och gott nytt år, säger Anna.

Stadsbyggnadsnämnden 18 december

Här är de ärenden som behandlades på nämnden:

• Ett medborgarförslag
• Finansiering av bussinfrastruktur i Vega
• Resultat- och investeringsuppföljning
• Intern kontrollplan 2020
• Tre remisser

Information till nämnden om:

– Parkeringssituationen på Dalarö
– Omvärldsbevakning kring lagstiftning som påverkar SBF
– Nyfikenpark Höglundaparken
– Trafikåtgärder

För mer information se respektive ärende och beslut från: Stadsbyggnadsnämndens sammanträde den 18 december

Senast uppdaterad: 23 juli 2020