Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Var med i Vi reser smart-utmaningen

Nu är det dags igen! Gör som 146 av dina kollegor gjorde i våras och var med i utmaningen. Till höstens utmaning som börjar 2 september är det nya tävlingar och priser. Och värvar du två kollegor får du också en gåva. Genom att delta i utmaningen får du inte bara bättre hälsa, utan bidrar också till minskade utsläpp som förbättrar vår miljö.

Logotyp för Vi reser smart

Syftet med utmaningen är att uppmuntra till alternativa färdsätt i stället för bilen och att minska andelen koldioxidutsläpp från våra bilresor. Den ingår i projektet Smarta resval och ska bidra till att nå det övergripande målet om att kommunens resor och transporter ska vara fossilfria år 2025.

Utmaningens upplägg

Utmaningen pågår från v 36-40 (2 september - 4 oktober). För att vara med i Vi reser smart-utmaningen ska du gå, springa eller cykla till eller från jobbet minst två tillfällen i veckan. Du kan också räkna med om du går, springer eller cyklar i tjänsten. Du samlar ihop de kilometer du går, springer eller cyklar med hjälp av valfri app. Inrapportering av dina kilometer gör du via ett webbformulär på intranätet.

Det går alldeles utmärkt att tävla som enskild utmanare eller i lag. Vill du tävla i lag går du ihop med kollegor och bildar ett lag som tävlar mot andra lag. Laget ska bestå av minst 3 och max 6 deltagare, och ni behöver komma på ett lagnamn.

Värva två kollegor

Om du värvar två kollegor till tävlingen får du en Haninge kommun-kasse tillverkad av återvunna petflaskor från kommunens presentshop. Mejla till hedda.ericsson@haninge.se och ange vilka två kollegor du har värvat så får du kassen inom kort.

Till höstens utmaning finns det fyra tävlingar i utmaningen:

  1. Veckoutmaningen (totalt antal kilometer under en vecka)
  2. Bästa utmanarbilden
  3. Månadsutmaningen (totalt antal kilometer under hela utmaningen)
  4. Månadsutmaningen utmanare (individuell version av Månadsutmaningen)

Vinst till ovan tävlingar är en vattenavvisande ryggsäck och vattenflaska från presentshopen. 

Anmälan till utmaningen och för dig som vill veta mer:

Annmälan till Vi reser smart-utmaningen

Om vi reser smart-utmaningen

Frågor och svar om Vi reser smart-utmaningen

Kontakt

Trafikenheten

trafik@haninge.se

Vi reser smart-utmaningen

utmaningen@haninge.se

Senast uppdaterad: 23 juli 2020