Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Kom ihåg, nu en ny digital rutin för dokumentation av sjuk- och rehabärenden

Ny Rehabmodul i Heroma! Lätt att lära via web-utbildning. Samma sjuk- och rehabprocess som tidigare. Enklare och säkrare dokumentering.

Påminnelse om ny Rehabmodul i Heroma! Lätt att lära via web-utbildning. Samma sjuk- och rehabprocess som tidigare. Enklare och säkrare dokumentering.

Från och med den 19 juni 2019 införs Heroma Rehabmodul där all dokumentation kopplat till sjuk- och rehabärenden fortsättningsvis ska ske i Självservice. Välj ”Min personal” och klicka sedan på personakter.

Heroma är sedan tidigare ett känt system för personal- samt löneadministration. Sjukfrånvaro- och rehabprocesserna är också tydliga och väl kända, de ser ut på samma sätt som tidigare. Du kommer att känna igen alla dokument kopplat till våra processer.

Det nya är att du som chef behöver lära dig hur Rehabmodulen fungerar. All dokumentation kommer fortsättningsvis att ske digitalt.

Det kommer att bli enklare för dig som chef att följa kraven på att säkerställa dokumentationen och det blir även säkrare ur ett GDPR-perspektiv. Ett exempel på när det kommer att underlätta är när medarbetare byter arbetsplats då kommer dokumentationen per automatik att följa med.

Vi har tagit fram två webutbildningar så att du som chef på ett lätt och enkelt sätt ska lära dig hur det går till för respektive process.

Webutbildningarna innehåller även en kortfattad beskrivning av de båda processerna.

 

Webbutbildning: rutiner vid sjukfrånvaro

Webbutbildning: rutiner vid arbetslivsinriktad rehabilitering


Tematräff - demo av systemet

Vi erbjuder även en öppen tematräff för chefer den 20 september kl. 08.30-09.30 i Skärgårdssalen på Kommunhuset. Då kommer vi att demonstrera systemet live och det finns möjlighet att ställa frågor för dig som känner att du behöver det. Boka in i din kalender, anmälan behövs ej!

 

Frågor

Har du frågor är du välkommen att kontakta din kontaktperson på HR-avdelningen. Gäller det tekniska frågor kopplat till Heroma så är det Supportlön som svarar på frågor.

supportlon@haninge.se

Senast uppdaterad: 23 juli 2020