Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Var med i Vi reser smart-utmaningen

Nu är våren äntligen här och vad passar då bättre än en gång- och cykelutmaning? Var med och bidra till en bättre miljö, minskade utsläpp och förbättra hälsan på köpet. Gå eller cykla till/från och i jobbet vid minst två tillfällen i veckan och tävla om fina priser.

Logotyp för Vi reser smart

Syftet med utmaningen är att uppmuntra till alternativa färdsätt i stället för bilen och att minska andelen koldioxidutsläpp från våra bilresor. Den ingår i projektet Smarta resval och ska bidra till att nå det övergripande målet om att kommunens resor och transporter ska vara fossilfria år 2025. Att utmaningen bidrar till bättre hälsa, mer energi och minskad stress hos medarbetarna är en trevlig bonus.

Utmaningens upplägg

Utmaningen pågår från den 6 maj till 31 maj (v 19-22). För att vara med i Vi reser smart-utmaningen ska du gå, springa eller cykla till eller från jobbet minst två tillfällen i veckan. Du kan också räkna med om du går, springer eller cyklar i tjänsten. Du samlar ihop de kilometer du går eller cyklar med hjälp av appen Klimatresan. Du kan också välja att rapportera in dina kilometer i ett webbformulär.

Det går alldeles utmärkt att bara vara med som deltagare utan att vara med i någon tävling. Tycker du om att tävla går du ihop med kollegor och bildar ett lag som tävlar mot andra lag. Laget ska bestå av minst 3 och max 6 deltagare, och ni behöver komma på ett lagnamn. Det finns tre tävlingar i utmaningen:

  1. Veckoutmaningen (totalt antal kilometer under en vecka)
  2. Bästa lagnamnet
  3. Månadsutmaningen (totalt antal kilometer under hela utmaningen)

Anmälan till utmaningen och för dig som vill veta mer:

Anmälan till Vi reser smart-utmaningen

Om vi reser smart-utmaningen

Frågor och svar om Vi reser smart-utmaningen

Kontakt

Trafikenheten

trafik@haninge.se

Vi reser smart-utmaningen

utmaningen@haninge.se

Senast uppdaterad: 23 juli 2020