Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Tulpanfebern stiger i Haninge

Flera förvaltningar arbetar nu febrilt med de sista detaljerna inför årets Tulpanfest som äger rum 11 maj. Platsen blir som tidigare Poseidons torg och även Kulturhuset öppnas upp. Dagen bjuder på blomsterprakt, kulturkul, och roliga, gröna kunskaper. Och absolut, det stora dragplåstret med tulpanutdelningen är kvar.

Tulpanerna i trafikrondellerna i Handen har börjat spira och påminner om den stundande Tulpanfesten.

– Ambitionen, precis som förra året, är att skapa det goda livet mellan husen. Vi vill bidra till ett vackert Haninge med gröna mellanrum där våra invånare kan slå sig ned, mötas och njuta av de upplevelser vi erbjuder, säger projektledaren Mariana Vodovosoff, stadsbyggnadsförvaltningen.

Många av aktiveringarna under dagen syftar också till att öka kunskaperna om vikten av biologisk mångfald och så ett intresse till stadsodling – till exempel kommer besökarna att kunna delta i bygget av ett insektshotell eller gå på föreläsning med mästerodlaren och författaren Lena Israelsson.

– En av våra stora drivkrafter med Tulpanfesten är mötet mellan natur och kultur. Något som bokstavligen tar sig uttryck i att besökarna kommer att kunna planteras in i en konstupplevelse – det ser jag verkligen fram emot att få se, säger Mariana.

Stadsbyggnadsförvaltningen nyttjar också tillfället för att genomföra en medborgardialog om invånarnas upplevelser om kulturhusparken inför en kommande omdaning – givetvis med det mobila pop up-kontoret i form av husbil med tillhörande utställning.

Nu är det inte långt till eventet, hur känns det?

– Att arrangera gemensamma event kräver övning och koordinering. Samtidigt så ger det så mycket tillbaka när vi vid förra årets tulpanfestival möttes av en sådan glädje och stolthet från invånarna. Och vi har ett bra och givande samarbete mellan stadsbyggnadsförvaltningen, kultur- och fritidsförvaltningen samt kommunstyrelseförvaltningen. Tillsammans skapar vi en fantastisk dag för våra invånare, med massor av upplevelser och möten, avslutar Mariana.

Välkommen till Tulpanfesten 11 maj!

Högtflygande akrobater, blomsterutsmyckning, ansiktsmålning, tur med häst och vagn är några fler aktiveringar vi bjuder på denna dag.

Ta del av hela programmet på haninge.se/tulpanfest

Senast uppdaterad: 23 juli 2020