Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Nästa steg mot attraktiv arbetsgivare

Stolta och engagerade medarbetare med förmåga att lösa sina arbetsuppgifter är avgörande för vår framgång! Som chef arbetar du varje dag med att få dina medarbetare att nå resultat såväl som att se till att de trivs och vill komma tillbaka i morgon. Under hösten genomför vi ett antal aktiviteter för att både, mäta, stödja och utveckla kommunen som en attraktiv arbetsgivare och därmed underlätta för dig som chef. Här kan du läsa om några av dem

Kom ihåg kandidatpresentationen

I samband med att vi tog fram arbetsgivarvarumärket Tid för utveckling. Rum för idéer skapade vi en presentation av Haninge kommun som arbetsgivare. Den kan du som chef kan använda när du träffar kandidater vid en intervju.

Presentationen har fått mycket positiv respons men har inte hittats av alla, så här kommer länken. Längst bak i presentationen kan du addera sidor som beskriver just din enhet.

Kandidatpresentation Haninge kommun som arbetsgivare

Kommunen startar ambassadörsprogram

Ett av de bästa sätten att locka nya medarbetare är att använda sig av de medarbetare man har och som trivs. Har du en medarbetare som skulle vara som klippt och skuren för att marknadsföra kommunen på till exempel yrkesmingel? Uppmana då gärna denne att söka vårt nya spännande ambassadörsprogram senast den 15 oktober. För att kvalificera sig som ambassadör ska medarbetaren ha något av yrkena fritidsledare, fritidspedagog, förskollärare, lärare, planarkitekt, bygglovshandläggare, sjuksköterska, socialsekreterare, undersköterska. Bakgrunden till att programmet är begränsat till dessa roller är att de är mest svårrekryterade och därmed där vi behöver lägga mest kraft.

Intern annons ambassadörsprogram 

Ny checklista för dig som chef vid anställning och mallar för introduktionsprogram

En väl planerad och genomförd introduktion är avgörande för hur bra din nya medarbetare kommer att trivas och lyckas i sitt uppdrag. Det signalerar också att du som chef tar medarbetarens ankomst på största allvar. Nu är introduktionsmaterialet uppdaterat med en ny checklista och tre olika mallar för introduktionsprogram, för chefer, för ordinarie medarbetare respektive för timvikarier/praktikanter.

Du hittar materialet i högerspalten på sidan om introduktion.

Checklista och mallar för introduktion

Vi börjar mäta kandidatens upplevelse av vår rekryteringsprocess

Varje månad får vi in ca 650 ansökningar till våra lediga tjänster. Till alla dessa personer förmedlar vi ett intryck. Som de i sin tur berättar om för sitt nätverk. Från och med vecka 39 börjar vi mäta kandidatens upplevelse av vår rekryteringsprocess. Mätningen görs av ett företag som heter Trustcruit. Den sker genom ett feedbackformulär som skickas till kandidaten vid två tillfällen under rekryteringsprocessen. För att resultaten ska bli rättvisande behöver du som chef se till att dina kandidater har rätt status i rekryteringssystemet Varbi. När du är klar med dina intervjuer behöver du ändra status från intervju till intervjuad. I början av nästa år kommer HR att ha en bild av det övergripande resultatet och ta ställning till hur vi jobbar vidare för att vi ska bli ännu bättre. Då kommer också du som chef att få mer information.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020