Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Invigning av konceptförskolor och hållbarhetscenter för Haninges barn

Den 4 september hade Haninges kommunala förskolor glädjen att inviga tre nya verksamheter: Vargbergets och Skogslindens förskolor i Västerhaninge samt hållbarhetscentret Kremima i Rudan Center. Invigningstalade gjorde bland andra Meeri Wasberg, kommunstyrelsens ordförande, och Henrik Lindh, central förskolechef.

Först ut under invigningsdagen var Vargbergets förskola, som är Haninges första konceptförskola. Som konceptförskola är den noga planerad och framtagen för att fungera som en mall för kommande byggprojekt. Den är utformasd för att stödja förskolornas arbetssätt och grundtankar. Konceptet har arbetats fram tillsammans med pedagoger, förskolechefer, lokalstrateger och fastighetsägare.

Efter Vargberget var det dags att inviga Skogslindens förskola som även den är utformad som en konceptförskola.

Tredje invigningen hölls vid förskolornas hållbarhetscenter Kremima som fått nya och ändamålsenliga lokaler centralt i Rudan Center. På Kremima arbetar kommunens pedagogista och ateljérista som erbjuder vidareutbildningar och inspirationsföreläsningar för förskolepedagoger. Kremima samlar in restmaterial från olika företag som pedagogerna kan hämta till det kreativa skapandet på förskolorna.

Senast uppdaterad: 23 juli 2020