Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Haninge i SVT Nyheter

SVT:s Uppdrag Granskning har i veckans avsnitt granskat Sveriges kommuners utbetalningar till så kallade blufföretag. TV-programmet har genomfört en omfattande granskning av kommunernas fakturor mellan 2012 och 2016 och dessutom intervjuat ett stort antal företrädare för kommunerna. Granskningen visar att hela 281 av Sveriges 290 har drabbats av bluffakturor.

SVT Nyheter Stockholm valde under gårdagen att följa upp Uppdrag Gransknings reportage och tog då upp Haninge kommun som ett exempel från Stockholmsregionen.

Enligt SVT Nyheter Stockholm har Haninge kommun betalat ut runt 800 000 kr till oseriösa företag, bland annat till ett företag som kallar sig NäringslivsFakta. I inslaget intervjuas ekonomidirektör Jörn Karlsson.

Det är några år sedan bluffakturorna betalades och sedan dess har Haninge kommun arbetat med att förstärka rutinerna både kring upphandling och ramavtal, men också självklart tittat på hur kommunen kan förbättra rutinerna kring leverantörsfakturor.

Om du har några frågor kring Haninge kommuns hantering av leverantörsfakturor, vänd dig till ekonomidirektör Jörn Karlsson.

Om du vill se inslaget på SVT Nyheter Stockholm klicka på nedanstående länk. Du hittar inslaget 03:29 in i nyheterna.

Till inslaget 

Senast uppdaterad: 23 juli 2020