Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Vattenläget i Haninge kommun

Den långa perioden av varmt och torrt väder har gjort att vattenverken får jobba för fullt och ligger nära maxkapaciteten. I slutet av maj gick vi ut med en uppmaning från Stockholm vatten och avfall till medborgarna att använda vattnet på ett hållbart sätt. Uppmaningen har bland annat publicerats på haninge.se och Facebook.

VA-avdelningen har inlett en dialog med kommunens verksamheter, primärt dem som har hand om bevattning av gräsytor och växter, om att försöka genomföra bevattningen under dygnets svalare timmar. Samtidigt är det värt att betona att alla medarbetare kan bidra genom att följa våra tips på hur man använder vattnet på ett smart sätt på haninge.se. Genom att vi alla hjälps åt säkerställer vi vattenförsörjningen till samtliga stadsdelar. Vissa områden i kommunen har periodvis drabbats av lägre vattentryck på grund av den höga vattenförbrukningen.

Läs mer om hur du kan använda vattnet smart

Senast uppdaterad: 23 juli 2020