Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Sommarlovet kan vara svårt för en del barn, men det finns hjälp och stöd att få

Sommarlov och ledighet innebär mer tid med familjen, men alla barn är inte trygga i hemmet. För barn som lever i familjer med exempelvis missbruk eller psykisk ohälsa kan skolavslutningen vara en ångestfylld dag och början på en lång sommar med problem. När skolan tar uppehåll står många av dem helt utan stöd och de vardagliga rutinerna rycks bort. Det finns dock stöd och hjälp att få.

Foto: Mostphotos

Socialförvaltningen erbjuder rådgivning, stödsamtal och andra insatser både till föräldrar, barn och unga. Den som har det svårt hemma eller någon som oroar sig för ett barn kan kontakta mottagningen för barn och unga för rådgivning. För föräldrar finns också en mottagning dit man kan vända sig direkt med sina frågor.

Är man mellan 12-22 år kan man också vända sig till ungdomsmottagningen för att prata om sådant som är jobbigt och det finns även en ungdomsmottagning på nätet där man exempelvis kan ställa frågor eller se vad andra frågat om.

En hel del ideella organisationer som erbjuder stöd, hjälp och rådgivning kan nås hela sommaren, de erbjuder oftast möjlighet att ringa eller chatta med någon som förstår och lyssnar.

Våga söka hjälp för dig själv eller någon annan. Glad sommar!

Alla länkar:
Hjälp och stöd för barn och unga
Mottagningen för barn och unga

Hjälp och stöd för föräldrar
Föräldramottagningen

Vid akut oro för att barn och unga far illa
Socialjouren

För dig mellan 12 och 22 år
Ungdomsmottagningen i Haninge
Ungdomsmottagningen på webben

För dig som inte mår bra och är 18 år eller yngre
BRIS

För dig som inte mår bra och är 25 år eller yngre
Röda korsets ungdomsförbund

För dig med föräldrar som har missbruk eller mår psykiskt dåligt
Maskrosbarn

För dig som riskerar att utsättas för hedersrelaterat förtryck
Origo

 

Senast uppdaterad: 23 juli 2020