Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Sommarhälsning från Anna Waldman Haapaniemi

Hej på er alla, i åtta månader har jag nu varit på Haninge kommun och jag tycker att det är en fantastiskt spännande resa vi är mitt inne i!

För er som haft möjligheten att delta på förvaltningsfrukostarna har jag någon gång berättat om att mina gamla kollegor på Sweco på skoj gav mig en gåva med en kopp där det stod "kommunpamp" och så gav de mig en rubriks kub om jag skulle få långtråkigt. Så otroligt fel de hade! :) Jag slås verkligen av vilken spännande och intensiv fas vi är i som tillväxtkommun. Jag slås också av den kompetens och det engagemang som finns inom kommunen och vad vi tillsammans är på väg att skapa. Vi går från förort till stad med höga ambitioner om hållbarhet och kvalitet. Haninge kommun är i en spännande tillväxtfas och det präglar i princip allt vi gör på förvaltningen. Stadsutvecklingsplanen, vårt ramverk för kommande detaljplaner har nu vunnit laga kraft och vi har väldigt många detaljplaner och VA-utbyggnadsprojekt och andra utvecklingsprojekt igång. I bilden ovan ser ni ett axplock av det som präglat detta första halvåret 2018. Vi har alltså levererat en hel del tillsammans!

I ledningsgruppen på förvaltningen har vi bland annat jobbat med att förbättra verksamhetsplanering- och uppföljning samt att få till ett större "helhetstänk" inom förvaltningen. Vi har också jobbat med hur vi ska levandegöra vårt arbetsgivarvarumärke och arbetsgivarlöfte; Tid för utveckling. Rum för idéer. Det är viktigt av vi lyckas stärka vårt arbetsgivarvarumärke, för ytterst handlar ju det om hur väl vi alla trivs på vår arbetsplats och därmed hur bra "ambassadörer" för Haninge kommun som vi blir. Detta är givetvis ett långsiktigt arbete och handlar om många saker som exempelvis ledarskap, medarbetarskap, arbetsprocesser, utvecklingsmöjligheter etc. Men vi har hunnit med en hel del konkreta saker i vår som exempelvis att förändra vår introduktion av nyanställda, som att skarpare följa upp att resultat- och målsamtal genomförs, att APT:er fungerar bra etc. Jag hoppas att ni är många som redan känner av att vi har haft ett stort fokus på att öka vår attraktivitet som arbetsgivare under våren.

Förra veckan hade vi ett strategimöte med vår nämnd. Ett tydligt medskick efter det mötet var att vi kan förbättra vårt externa fokus och att vi måste jobba med att få upp vår "kundnöjdhet". Jag och hela ledningsgruppen var tydliga tillbaka med att vi ska göra vårt yttersta för att lyfta kundnöjdheten och berättade att ett förbättringsarbete redan påbörjats på bygglovsavdelningen. Som ni vet har handläggningstiderna förkortats avsevärt och en positiv signal som kom i veckan var att den senaste nöjd kundindexmätningen visade på mycket bättre resultat. Så vi är definitivt på rätt väg!

Innan sommarledigheten åker jag till Almedalen och kommer att delta på några seminarier/paneldiskussioner. Bland annat på Haninge kommuns seminarium "Från förort till stad" - ett av Haninge kommuns fyra seminarier i Almedalen. Vårt deltagande i Almedalen ingår i arbetet med vår näringslivsstrategi för att ta en marknadsposition i länet och för att fler företag ska välja att etablera och satsa i Haninge.

Detta mejlet/brevet blev längre än jag hade tänkt mig och ändå finns det så mycket mer att säga. Men, det viktigaste för mig är dock att få följande sagt...

Tack för era insatser under detta halvår! Jag önskar er alla skön sommar med välförtjänt avkoppling och reflektion. Tid för utveckling och rum för idéer på det mer "privata planet".

Bästa hälsningar / Anna W-H

 

Senast uppdaterad: 23 juli 2020