Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

"En verklig tillgång för Haninge kommun"

Den 5 februari börjar Lise Langseth som ny avdelningschef för VA. Närmast kommer hon från en chefsposition på Norrtälje kommuns VA-avdelning.

– Lise Langseth blir en verklig tillgång för Haninge kommun med sin gedigna erfarenhet som chef och ledare samt hennes stora nätverk. Hon kommer in i ett spännande skede då avdelningen står inför stora investeringar i takt med att Haninge kommun växer och vi planerar för en förtätning av den regionala stadskärnan. Att se till att VA-frågorna behandlas i rätt skede och på ett bra sätt i stadsbyggnadsprocessen blir ett av Lises viktiga uppdrag, säger Anna Waldman Haapaniemi, förvaltningschef på stadsbyggnadsförvaltningen.

Lise har en lång erfarenhet inom samhällsbyggnadssektorn och kommer närmast från Norrtälje kommuns VA-avdelning. Där har hon haft ett par chefsroller; den ena med ansvar för planering och utredning och den andra för projekt.

Hur känns det att börja på Haninge kommun Lise?

– Det känns jättespännande.  Som samhällsbyggare drivs jag av att få bidra till att skapa och utveckla samhällen. Haninge kommun lockade mig med sin ambition att utvecklas från förort till stad och de utmaningar det medför. Och här får Vatten- och avloppavdelningen en viktig roll som VA-huvudman att dels ansvara för drift och underhåll och dels bidra till utveckling för att skapa långsiktigt hållbara lösningar, säger Lise Langseth.

Stefan Fredriksson är tillförordnad avdelningschef fram till Lises start den 5 februari och fortsätter därefter som enhetschef för VA-verk.

Korta fakta om Lise:

Bor: I Vasastan.

Familj: Sambo och son.

Kuriosa: Ser fram emot många medaljer i Vinter-OS med sin multinationella bakgrund; Lise föddes i Montreal Kanada av norska föräldrar.

 

Senast uppdaterad: 23 juli 2020