Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Äldremässan 2017

Årets äldremässa hölls den 28 september i kommunhuset. Temat för året var Det goda livet i Haninge vilket återspeglades på olika sätt under dagen.

Foto: Fredrik Hjerling

Under dagen bjöds det på intressanta föreläsningar med Anna-Maija Saarela, psykolog vid Stockholms läns landsting kring livskvalitet på äldre dagar samt med Susanne Rolfner Suvanto, författare och utredare av nationell kvalitetsplan för vård och omsorg om äldre personer, som presenterade den statliga utredningen med samma namn som lanserades under våren 2017.

Parallellt med programmet kunde man prova på olika aktiviteter som t ex qigong, balansövningar, taktil handmassage, fotbollsbiljard och ta en åktur på en av äldreförvaltningens parcyklar.

Vid sidan av detta bjöds det också på smakprov från Vårt kök på Hagagården samt kaffe, bullar och fruktsallad. Som avslutning på dagen höll Owe Thörnqvist en bejublad konsert för våra seniorer.

Under mässan delade äldreförvaltningens även ut priset för 2017 års seniorinsats.

Vinnare årets seniorinsats 2017 Walter Feiler

Här finner ni bilder från äldremässan 2017

Senast uppdaterad: 23 juli 2020